Към 400 пътни строители, предимно работници, протестират под дъжда пред

...
Към 400 пътни строители, предимно работници, протестират под дъжда пред
Коментари Харесай

Пътищари протестират под дъжда, Комитов чака в кабинета си за среща

Към 400 пътни строители, най-вече служащи, стачкуват под дъжда пред Министерство на районното развиване. Улица " Св.св Кирил и Методи " е затворена поради напора на протестиращи. Няма изясненост дали срещата с министър Виолета Комитова ще се състои.

В 10.30 часа служебният министър предложения притежателите на пътностроителни компании на среща в министерството. В поканата обаче бе категорично очебийно, че срещата е са притежателите на компании, а не на техни представители и пълномощници.

Това е третият народен митинг на пътищарите, проведен от Българска браншова камара " Пътища ". От Управителния съвет на камарата упорстват, че страната подценява настоящите и изцяло законни контракти за настоящ ремонт и поддръжка на републиканска пътна мрежа. Вече пет месеца се търси опция за разговор с държавните институции, само че подобен няма. От своя страна Министерство на регионалното развитие и МФ декларират, че договорите са подписани в прорез със закона и действително няма законов метод за погашение на парите.

Преди няколко дни от " Автомагистрали - Черно море " също стачкуваха, като реализираха частична договореност за погашение на част от сумата, която да покрие заплащането на служащите.
 Снимка 549485
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР