Към 22,30 ч. в сряда вечерта скулпторът проф. Велислав Минеков

...
Към 22,30 ч. в сряда вечерта скулпторът проф. Велислав Минеков
Коментари Харесай

Подпалиха колата на професор Велислав Минеков

Към 22,30 ч. в сряда вечерта скулпторът проф. Велислав Минеков видял, че автомобилът му, паркиран пред дребната кооперация в столичния квартал „ Изток “, е в пламъци и изскочил на открито с желанието да го изтегли, с цел да не обхване огънят цялата постройка и близките, включително и детската градина насреща.
 Да почетем вместо премиера пред Министерски съвет: проф. Минеков провежда мастър клас за статуя от тикви  Проф. Минеков: Българският
„ Стъклата бяха строшени и явно вътре беше излят бензин. И по този начин, както си гореше, влязох вътре, с цел да отдалеча колата от блока и другите прилежащи здания - можеше да стане злополучие. През деня минах механически обзор и заредих и двата резервоара до горе, можеше да стане ужасно “, сподели той пред OFFNews. Известният с острия си сериозен език по отношение на ръководещите отхвърли да уточни има ли лични съмнения за това кои са подпалвачите, само че благодари на пожарникарите, които пристигнали безусловно за 3 минути.

Бензиновият и газовият резервоари се спукали под напора на водната бликам и горивото се изляло на земята, по този начин е било предотвратено взривяването, описа в ранните часове на деня проф. Минеков. „ Сигурно съм доста вманиачен, с цел да вляза в горяща кола. Но изскочих, тъй като започнах да се удушавам и дълго време по-късно не можех да си поема въздух, беше в действителност кошмарно “, сподели той.

За негова изненада на мястото на пожара се явили и застрахователи, както и кола за спешна помощ. Пристигнали и служители на реда, които са се занимавали с предходни случаи на директни закани от въоръжени лица против Минеков, за които той досега не е давал публичност – най-много поради възрастните си родители, които не стопират с предизвестията да обере острия си звук и да внимава за себе си. „ Няма метод те да не научат, в действителност съм в шок – какво да им кажа, по какъв начин да ги успокоя. Иначе аз даже не съм изплашен. Това се очакваше, не съм сюрпризиран. Но се запитвам какъв брой още може да вони и гори кочината, в която по насила живеем, а площадите са пусти, вместо да се тресат от митинги. А мотиви за такива имаме всеки божи ден “, разяснява проф. Минеков. „ А причинителят ще бъде незнаен “, увери той. По време на случая синът му спял, само че брачната половинка му, актрисата Ани Вълчанова, е в потрес от случилото се.

За случая той заяви във Facebook, като написа, че „ довечера положителни хора “ запалили колата му. Десетки коментиращи събитието считат, че това е " предизвестие от мафията ". Пред OFFNews Велислав Минеков означи съвпадението на палежа с изявлението, оповестено същия ден в уеб страницата „ Liberta.bg “, в което, с присъщия си подигравателен звук споделя, че „ до момента в който не завърши падишахлъка, постоянно ще има някакъв нов Цветанов “.

„ Порив за независимост звучи и през днешния ден цинично. Смелостта ни е правопропорционална на изпитите ракии. Представете си, че Ботев идва през вчерашния ден на Козлодуйския бряг и търси съидейници в битката против овладелия ни през днешния ден падишахлък! Кой ще жертва рахатлъка на личната си бедност? „ Вий сте идиоти “! “, споделя Минеков в изявлението.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР