Към 21 април 2022 г. данни богатството на Илон Мъск

...
Към 21 април 2022 г. данни богатството на Илон Мъск
Коментари Харесай

Тайната на успеха на Мъск

Към 21 април 2022 година данни благосъстоянието на Илон Мъск се прави оценка на близо 250 милиарда $, сочат данни на показателят на милиардерите на Блумбърг.

За мнозина това е задоволителен индикатор за неговия триумф, само че той надалеч не е единственият: Управлението на Tesla и основаването на SpaceX са не по-малко впечатляващи елементи от неговото обобщение. Ако би трябвало да представим триумфите му в по-широк проект, той играе основна роля за революцията на електрическите коли и способства за развиването на полетите в Космоса.

Как е съумял да реализира всичко това, като се има поради, че предходната година навърши едвам 50 години?

Мъск разкри тайната на триумфа си по време на TED Talk презентация във Ванкувър, въодушевена от книгата на Дъглас Адамс „ Пътеводител на галактическия стопаджия “. В нея Мъск разкрива своя контраинтуитивен метод на мислене, който би бил потребен на изпълнителни шефове от всяка промишленост.  „ В книгата си Адамс акцентира, че задаването на въпрос е по-трудно от даването на отговор “, споделя Мъск.

Какво желае да каже той? Много просто – множеството водачи трескаво търсят отговори на въпроси, които другите задават. Истинските пионери обаче оформят разбиранията ни за нещата и за посоката, в която би трябвало да се движат, като задават въпроси.

Tesla е съвършен образец за това. Мъск не си е сложил за цел да отговори на въпроса „ Как една автомобилна компания може да създаде по-добро транспортно средство? “. Този въпрос е движещата мощ зад производството на нови коли от основаването на първата кола насам. Вместо това той зададе по-различни въпроси, които сложиха под въпрос самата концепция за това какво може да бъде една кола. Той зададе въпроси като: „ Как можем да използваме изкуствен интелект, с цел да понижим човешките неточности при шофиране? “ и „ Как можем да създадем автомобил, който да е наличен, да употребява 100 % възобновима сила? “

Тук е значимо да отбележим, че има два сериозни съставния елемент при задаването на въпроси. Първият е фокусът върху човешките потребности. За задачата е нужно деликатно наблюдаване – освен в границите на обособени промишлености или елементи на обществото, само че и в по-широк проект: „ От какво се нуждаят нашите общности, само че не го получават? Кои проблеми не биват адресирани? “.

Вторият съставен елемент е ясното желанието да се потърси не просто комфортен, а достоверен и въздействащ отговор на всеки заложен въпрос.

Повечето водачи не помнят, че новаторството изисква задаване на истински и добре премислени въпроси и намиране на отговори, вкоренени в истината. Много постоянно те задават въпроси, само че не търсят отговори, или пък се пробват да отговорят на към този момент остарели питания.

Да, някои го считат за екстравагантен и податлив към непремерени мнения в Twitter, само че геният на Мъск, който му разреши да преобърне цели промишлености и да натрупа благосъстояние от четвърт трилион $, е способността му да задава точните въпроси, и да намира на верните отговори.

Джеф Стийн  за Inc.com

Превод и редакция: Георги Георгиев / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР