Към 2011 г. обектът, е бил свързан законосъобразно до електромера.

...
Към 2011 г. обектът, е бил свързан законосъобразно до електромера.
Коментари Харесай

ЧЕЗ: Обектът, довел до смъртта на момче, е бил свързан законосъобразно през 2011 г.

Към 2011 година обектът, е бил обвързван законосъобразно до електромера. Това споделиха за БГНЕС от „ ЧЕЗ Разпределение “, които през днешния ден не се явиха на чуване в комисията по архитектура в Столичния общински съвет. От там оправдаха отсъствието си с това, че са дали в детайли мнение по проблема още на 17 февруари.

„ Компанията няма нова информация, която може да даде по въпроса. ЧЕЗ спомага изцяло на способените проверяващи органи “, твърдят в писмото си до нас.

Попитани за какво подават ток без да са построили инфраструктура от сдружението дадоха отговор, че те построяват инфраструктура за обектите, построени по Закон за устройство на територията, а преместваемите обекти не са такива.

„ Преместваемите краткотрайни обекти каквито са павилиони, шатри на събития, будки и други имат краткотраен темперамент, при тях няма граница на аграрен парцел. За разлика от градежите по реда на Закон за устройство на територията, такива обекти в множеството случаи имат незабавна и краткотрайна нужда от електрозахранване. Те се причисляват към разпределителната мрежа и електрозахранват чрез най-близките съществуващи ел. уреди, където се инсталират и електромерите.

Съгласно член 29, ал.1 от Наредба 6/2014г. за присъединение на производители и клиенти на ел. сила към преносната или към разпределителните ел. мрежи, границата на благосъстоятелност на електрическите уреди е електромерът. След тази нормативно открита граница, електрическите уреди се построяват от и са благосъстоятелност на клиентите “, показват те.
В писмото си изясняват още, че павилионът е бил захранен на база контракт за присъединение с клиента, декларация от клиента, че всички уреди след електромера са построени при съблюдаване на техническите правила и сигурност и документ от общината.

По думите им те не са способен орган, който да прави инспекция на издадените от общината удостоверителни документи и законността на обектите. Издаването на документ демонстрира, че обектът следва да е подложен при съблюдаване на всички условия, в противоположен случай общината не би трябвало да удостоверява неговото слагане, а в противен случай – при сезирането за издаване на документа – да издаде заповед за премахването му.

В допълнение осведомят, че обектът е причислен през 2011 година и от този момент в сдружението не е постъпвала никаква информация по отношение на смяна на статута или зареждането му. За сдружението няма информация за смяна в събитията към законността на обекта или каквато и да било друга смяна, в противоположен случай би следвало в компанията да постъпи заповед за унищожаване на електрозахранването му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР