Към 20 май тази година 22 000 бойци на Вагнер

...
Към 20 май тази година 22 000 бойци на Вагнер
Коментари Харесай

Над 20 000 войници на Вагнер убити, 40 000 ранени в Украйна

Към 20 май тази година 22 000 бойци на " Вагнер " са били убити във войната на Русия в Украйна - близо една четвърт от общия брой на войските на паравоенната формация, които са се сражавали в страната, предава " Ройтерс ", цитирайки канал в Telegram, обвързван с " Вагнер ".

" Общо 78 000 бойци на ЧВК Вагнер са взели участие в украинската задача " , се споделя в изказване, оповестено късно в сряда на канала " Wagner Loading ".

" По време на завладяването на Бахмут (20 май) 22 000 бойци бяха убити, 40 000 ранени ", се споделя в изказването.

Американското разузнаване сподели през февруари, че Вагнер е претърпял 30 000 жертви в Украйна.

Паравоенна формация беше ангажирана в някои от най-кървавите сражения по време на военната намеса на Русия в Украйна, изключително при завладяването на източния град Бахмут.

Въпреки това, водачът на групировката, Евгений Пригожин, провокира репресии от страна на съветското военно управление, откакто провежда протест и

Пригожин подписа с съветското държавно управление и беларуския президент Александър Лукашенко. Според контракта бойците на " Вагнер ", взели участие в протеста, имат опция да се разоръжат и да се върнат по домовете си, да отидат в заточение в Беларус или да подпишат контракти с съветското министерство на защитата. Според изказване на съветския народен представител Владимир Шаманов, към 33 000 вагнеровци са избрали последната алтернатива и към този момент са се включили към съветската войска.

" Вагнер ": 32 000 някогашни пандизчии, воювали в Украйна, са се върнали в Русия

Това заяви в " Телеграм " финансистът на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин

Но изказване, оповестено в канала Wagner Loading, което беше препубликувано в личния информационен канал на Пригожин и по този метод необятно се приписва на бунтовния пълководец, сложи под подозрение тези данни.

" Ето същинската математика ", се споделя в изказването. " В украинската задача участваха общо 78 000 бойци на ЧВК " Вагнер ". От тях 49 000 са били пандизчии от лагерите. По време на завладяването на Бахмут (20 май) са убити 22 000 бойци, 40 000 са ранени. 25 000 [в момента] са живи и здрави, плюс ранените на лекуване. От тях до 10 000 са отпътували и отпътуват за Беларус. 15 000 към този момент са излезли в отпуск. Не знам от кое място са тези 33 000, които отпътуваха за армията. Ако всички убити и в отпуск са подписали контракти, тогава е допустимо.

По-рано в сряда, във видео известие, оповестено в същия канал в Telegram, , а вместо това ще останат в Беларус за " известно време ", с цел да образоват локалните сили.

Той също загатна, че по-късно може да се насочат към Африка, където паравоенната формация е дейна от години - изключително в Мали и Централноафриканската република.
 Беларуски бойци и бойци от Обновена
Беларуски бойци и бойци от " Вагнер " край границата с Полша

Провеждат се взаимни военни учения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР