Към 18 март само 3-ма души от починалите с коронавирус

...
Към 18 март само 3-ма души от починалите с коронавирус
Коментари Харесай

Националният здравен институт на Италия: Само 3-ма души от починалите в Италия не са имали предишни заболявания

Към 18 март единствено 3-ма души от умрелите с ковид в Италия не са били с открити предходни болести, сочи проучване на Националния здравен институт на Италия, съобщи Блумбърг. (виж в статият в оригинал https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-18/99-of-those-who-died-from-virus-had-other-illness-italy-says)

Ясно е, че повече от 99% от смъртните случаи на ковид в Италия са хора, страдащи от предходни съществени болести, демонстрира изследване на националния здравен институт на страната.

Правителството на премиера Джузепе Конте преценя дали да разшири националното блокиране след началото на април, оповестяват италианските медии. 

Новото изследване би могло да даде визия за какво смъртността на Италия при към 8% от всички инфектирани хора е по-висока, в сравнение с в други страни.

Базираният в Рим институт е ревизирал медицински записи на към 18% от смъртните случаи на ковид в страната, като е установил, че единствено 3 жертви или 0,8% от общия брой умряли няма предходна патология.

Почти половината от жертвите страдат от най-малко три предишни болести, а към една четвърт са имали едно или две предходни положения.

Повече от 75% са имали високо кръвно налягане, към 35% са имали диабет, а трети са страдали от сърдечни болести.

Средната възраст на умрелите от вируса в Италия е 79,5 години. 

Всички жертви на Италия под 40 години са мъже със съществени съществуващи болести.



Има догатки, че Италия може да подценява действителния брой инфектирани с ковид, понеже тества единствено пациенти, проявяващи признаци. Според фондацията GIMBE към 100 000 италианци са се заразили с вируса. Това би върнало смъртността на страната по-близо до междинната стойност от към 2%.



Новият ковид може да болести хора от всички възрасти, само че възрастните са по-уязвими поради намалялата с възрастта имунна система.

В Италия 85,6 % от умрелите са над 70 години, сочи последният отчет на Националния здравен институт (ISS).

Италия заема челно място в света брой възрастни поданици.

23 % от италианците са над 65 години. Страната има най-старо население в света след Япония - и наблюдаващите считат, че разпределението на възрастта също би могло да изиграе роля за повишение на смъртността.

Друг вероятен фактор е самата здравна система на Италия, която обезпечава универсално покритие и значително е безвъзмездна.

" Имаме доста възрастни хора с многочислени болести, които съумяха да живеят по-дълго с помощта на обширните грижи, само че тези хора са по-крехки от другите ", сподели Масимо Гали пред " Ал джазира ", началник на инфекциозното поделение в болничното заведение в Милано и добави, че доста от умрелите пациенти в болнита Сако, вече са имали други съществени болести.

Според последния отчет, проследяващ профила на жертвите на COVID-19, 48 % от умрелите са имали приблизително три съществуващи болести.

Експертите показаха и „ обществената контактна матрица “ на Италия като друга допустима причина за броя на умрелите в Италия, въпреки и косвена.

" Възрастните италианци, макар че множеството от тях живеят сами, не са изолирани. Животът им се характеризира с доста по-интензивно взаимоотношение с техните деца и по-младо население спрямо други страни ", сподели Линда Лора Сабадини (на снимката), шеф на италианския Национален статистически институт

" Когато се случи подобен външен потрес (като коронавирусната епидемия), значимо е тези взаимоотношения да понижат, като по този метод изолирането на възрастните хора би трябвало неотложно да бъде приоритет. "

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Услов
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР