Към 18.00 часа продължава да е затворен пътят Добрич –

...
Към 18.00 часа продължава да е затворен пътят Добрич –
Коментари Харесай

Пътят Добрич – Варна продължава да е затворен, осигурени са обходни маршрути

Към 18.00 часа продължава да е затворен пътят Добрич – Варна за придвижване на коли и екипи работят по разчистването му от паднали дървета, клони и навявания. Областният шеф Йорданка Костадинова съобщи, че поетапно стартира възобновяване на водоподаването. „ Силният вятър нанесе съществени провали, най-много по електропреносната мрежа и провокира усложнения в придвижването по другите посоки. С ръководителите на всички институции и сдружения сме в непрестанен контакт и координираме дейностите “ – сподели Й. Костадинова и добави, че на територията на региона няма бедстващи хора, положени са грижи за всички пациенти на хемодиализа.

По данни на Областно пътно ръководство всички посоки от републиканската пътна мрежа са проходими. Ограничение за придвижването на тежкотоварни коли има в посока Генерал Тошево, като се чака за към два часа работата по разчистването да завърши и пътят да е отворен за придвижване и за камиони. Тъй като не е завършило разчистването в посока Варна от Областно пътно ръководство декларират, че има обезпечени обходни направления в посока Варна – през Балчик и Албена.

Силният вятър нанесе съществени вреди по електропреносната мрежа и екипи на електроразпределителното сдружение не престават да работят, само че към момента има обитаеми места без електрозахранване. Липсата на електрозахранване докара и до липса на вода. „ От ВиК ме осведомиха, че към този момент огромна част от помпените станции са възобновени и стартира възобновяване на водоподаването, само че е нужно време. Все отново усложнения към момента има заради няколко неработещи помпени станции, заради което има села в община Добричка и Балчик без вода, както и елементи от регионалния град Добрич “ – сподели Й. Костадинова.

От през вчерашния ден до 15.00 часа през днешния ден чиновниците на Пожарна сигурност и отбрана на популацията са отреагирали на 124 сигнала за паднали дървета на разнообразни места в региона и са оказали 3 механически помощи.

Областният шеф Йорданка Костадинова моли за схващане и благодари на жителите за търпението, което демонстрират.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР