Към 17 часа напълно са отстранени авариите в София град

...
Към 17 часа напълно са отстранени авариите в София град
Коментари Харесай

Пуснаха тока на 30 000 семейства в Западна България, още 16 хил. са без ток

Към 17 часа изцяло са отстранени повредите в София град и областите Плевен и Благоевград. 30 000 клиенти на " ЕРП Запад " към този момент имат ток.  Продължава работата по възобновяване на електрозахранването на още към 16 000 клиенти в Западна България, оповестяват от сдружението.
Прочетете още
Над 1300 чиновници на " ЕРМ Запад бяха ангажирани във вторник с премахване на повредите. Тежкият сняг, мощният вятър и падналите дървета и клони счупиха 77 стълба. От тях 50 са на мрежа приблизително напрежение 20 киловолта, които зареждат огромен брой трансформаторни постове и клиенти. Работата не престава при зимни условия, непристъпен терен, непочистени пътища и обледявания.

Най-големи са провалите на територията на област Монтана в региона на селата Славотин, Смоляновци, Белотинци, Долна Рикса и Клисурица. През последните две денонощия в региона са изпратени спомагателни екипи, изправени са 30 нови стълба, по които сега се изтегля нов проводник.

В останалите области има обитаеми места с отчасти нарушено електрозахранване, където има дребен брой наранени клиенти, намират се в отдалечени и труднодостъпни региони, оповестяват от сдружението.

Работата не престава до цялостното премахване на повредите.

Справка за клиентите без електрозахранване по области към 17 часа на 28.11.2023:

Област Кюстендил – 900 клиенти

Област Видин – 600 клиенти

Област Враца – 185 клиенти

Софийска област – 5000 клиенти

Област Ловеч – 500 клиенти

Област Монтана – 7000 клиенти

Област Перник – 2000 клиенти

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР