Към 16 часа от щаба на независимия кандидат за кмет

...
Към 16 часа от щаба на независимия кандидат за кмет
Коментари Харесай

Не регистрирали Никола Вапцаров, защото бил отдавна умрял

Към 16 часа от щаба на самостоятелния претендент за кмет на София са подадени 29 тъжби към Общинската изборна комисия за нарушавания в изборния ден, оповестява dir.bg.

Сред най-фрапантните случаи е 26-а секция в 22 СОУ, която оперира с печата на 25-та секция, т. е. бюлетините, пуснати там, ще бъдат недействителни.

Дискриминация е проявена към трима души - законно упълномощени представители на ИК на Манолова, които не са позволени да се записват в секция 1, 2 и 3 в 137 СОУ в ж. к. "Люлин ".

Другият сигнал е от 5-та секция в Първа математическа гимназия в "Красно село ", където жител е получил авансово попълнена бюлетина за различен претендент.

От Българска социалистическа партия пък се оплакаха, че незнайни лица се показали за гардове от НСО и заплашили поданици на села в Ловешко.

Председателят на предизборния щаб на "БСП за България " в Ловеч Димитър Горов е подал тъжба до Общинската изборна комисия в Ловеч във връзка със сигнал на поданици на с. Владиня, че две лица, показали се за чиновници на НСО, са ги заплашвали с арест.

"Представилите се за чиновници на НСО са били с лек автомобил БМВ със софийска регистрация и са принудили гражданин на селото да напусне региона на СИК в село Владиня, заплашвайки го, че ще го задържат за 24 часа, а по-късно, че ще му удължат мярката с още 24 часа ", изяснява Горов в жалбата си.

Той прибавя, че е подал и сигнал в РУП - Ловеч.

"От органите на реда разбрах, че техни чиновници не са правили сходна инспекция. Имаме информация, че въпросните лица са посещавали и други села ", написа още ръководителят на щаба на левицата в Ловеч.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР