Към 11 часа общата избирателна активност за страната е 9,18

...
Към 11 часа общата избирателна активност за страната е 9,18
Коментари Харесай

ЦИК: Към 11 часа избирателната активност е 9,18%

Към 11 часа общата изборна интензивност за страната е 9,18 %. Най-висока е в Община Малко Търново  - 45,73 на 100, а най-ниска е в Пловдив - 3,86 на 100. Това съобщи представителят на ЦИК Росица Матева. " До момента единствено две ОИК - в Кнежа и Мъглиж не са дали данни за изборната интензивност ", добави тя. 

" До 12 часа в ЦИК са подадени седем тъжби и пет сигнала. Една от жалбите е срещу решение на ОИК, касаещо изборите, извършени на 29 октомври. Останалите са от компетентността на ОИК и са им препратени. Има няколко сигнала, свързани с оповестяването на предварителни данни и резултати. Изпратили сме писма, с цел да предупредим медиите да преустановят публикуването на такива данни ", уточни Матева. 

 

Тя насочи апел към СИК – да слагат един щемпел върху отпечатаните бюлетините от машините и два – върху хартиените.

„ Към 11 часа в ЦИК са постъпили данни и е прекъснато машинното гласоподаване за общо 20 секции. За 4 от тях е взето решение още през вчерашния ден. Две от машините са в Благоевград, където са нарушени разпоредбите за превозване и защита. За други две машини – във Варна и Добрич, също е получена информация още през вчерашния ден ”, акцентира Матева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР