Към 11:00 часа в община Божурище за местен референдум са

...
Към 11:00 часа в община Божурище за местен референдум са
Коментари Харесай

Малко над 16% избирателна активност на референдума в Божурище

Към 11:00 часа в община Божурище за локален референдум са дали своят вот 1094 души от 6791 имащи това право. Активността в проценти е 16,11, оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Община Божурище. 

От администрацията споделиха, че е нужно най-малко 40% да са дали своят вот, с цел да може референдумът да бъде сбъднат. Секциите в общината са 12, шест от тях са в селата, а другите шест – в града.

Няма данни за нарушавания и сигнали от жители, само гласуването става по-бавно, тъй като жителите на общината гласоподават за Европейски парламент и Народно заседание, прецизираха от администрацията. 

Инициативата за провеждането на референдума е по документално предложение на всички общински съветници от Общински съвет – Божурище.

Мотивите на съветниците са свързани с контракта за търсене, изследване и осъществяването на работен план за търсене и изследване на потребните изкопаеми ситуирани в повърхност „ Златуша “, ситуирана на територията на Столична община, област София-град, общините Драгоман, Сливница, Божурище, Брезник и Перник.

Гласуването се прави с бяла бюлетина с вероятни отговори „ да “ или „ не “ на въпрос: „ Против ли сте Общински съвет – Божурище и кметът на община Божурище да издават и съгласуват устройствени проекти и решения, касаещи територии за рандеман на железни потребни изкопаеми – подземни благосъстояния, попадащи напълно или отчасти в площта от територията на общината, избрана в Решение №486/2018 година на Министъра на енергетиката? “

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР