Към 10 септември сумата на щетите в Украйна от военната

...
Към 10 септември сумата на щетите в Украйна от военната
Коментари Харесай

Русия нанесла щети на Украйна за над 340 милиарда долара

Към 10 септември сумата на вредите в Украйна от военната експанзия на Русия, доказана от Световната банка, възлиза на повече от 340 милиарда $. Това съобщи през вчерашния ден украинският министър председател Денис Шмигал в отговор на въпроси по време на годишната конференция " Ялтенска европейска тактика ", съобщи Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите му верифицираната сума, нужна за възобновяване на страната, е към 105 милиарда $. " Сумата ще се трансформира, тъй като войната продължава, разрушенията за жалост не престават и явно ще се нуждаем от повече ", сподели той.

Според него основният източник на средствата за възобновяване на Украйна би трябвало да бъдат иззети активи на Русия, а на единствено държавният бюджет на Украйна и интернационалната помощ. " Призоваваме да одобряват национални законодателства и да се разиска опцията от [изработване на] интернационален контракт или законодателство, което да разреши основаването на нова система за сигурност в света, в която агресорът ще схваща, че ще заплати за своята непровокирана експанзия ", съобщи Шмигал.

Създадената през 2004 година конференция " Ялтенска европейска тактика " за украински и задгранични бизнесмени има за цел да обезпечи подпомагане за развиването на Украйна и нейните евроинтреграционни желания, разясни Укринформ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР