Към 10:00 във Френската гимназия не са се явили застъпници,

...
Към 10:00 във Френската гимназия не са се явили застъпници,
Коментари Харесай

Жена скъса бюлетината на майка си в София, проблеми и с машините

Към 10:00 във Френската гимназия не са се явили покровители, както беше декларирано, откакто на първия тур на изборите предходната неделя имаше неправилно регистрирани гласове и неотчетени преференции. Общинската изборна комисия не установи нарушавания след подадените тъжби.

В учебното заведение има 10 секции. Малко над 40% от имащите право на глас са дали своят вот предходната неделя.

" Трябва да има промени в столицата. Когато човек стои на едно място някои неща застояват ", сподели един от първите гласоподаватели в секцията пред БНР.

Сходен случай на унищожена бюлетина имаше на парламентарните избори през април тази година в Пловдив. Тогава възрастен мъж скъса бюлетината си откакто гласоподава във Френска езикова гимназия " Антоан дьо Сент-Екзюпери " в секция номер 7. Пловдивчанинът дал своя вот с хартиена бюлетина, само че си е объркал вота и вместо да изиска нова, излязъл от паравана и скъсал бюлетината пред комисията.

Десетки машини са дали недостатък в София

Десетки машини в София са дали недостатъци - има нагънати бюлетини, а някои отпечатват празни разписки. В съвсем всички региони машините всеобщо не изкарват разписки или дават смачкани. От Общинската изборна комисия в София споделят, че чакат инструкции от ЦИК по какъв начин да действат оттук насетне.

На доста места гласуващи споделят, че са поискали да дадат своят глас за двата избора - и за кмет на столицата, и за кмет на регион, само че след това излиза единствено част от разписката, а не цялата. Такъв случай има в 51-во учебно заведение.

София избира своя кмет на балотаж, както и кметове на 22 региона. В регионите " Средец " и " Триадица " те бяха определени още на първи тур. В 1639 секции се гласоподава в столицата. Към 12:00 часа изборната интензивност в София по данни на общинската изборна комисия е била 6,5%. На първи тур към този час е била 8,5%.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР