Към 10.00 ч. избирателната активност при повторното гласуване за избор

...
Към 10.00 ч. избирателната активност при повторното гласуване за избор
Коментари Харесай

Ниска активност при повторното гласуване за членове на ВСС

Към 10.00 ч. изборната интензивност при повторното гласоподаване за избор на членове на Висш съдебен съвет от квотата на съдиите е 16,89 %.

Заявилите предпочитание да гласоподават през интернет ще употребяват същите талони, като тези от гласуването в първия тур. Избирателната интензивност в системата за електронно гласоподаване може да се наблюдава в действително време тук.

В първите два часа от изборния ден с хартиени бюлетини в Съдебната палата гласоподаваха претендентите за членове на Висш съдебен съвет Любомир Нинов – арбитър в Районен съд гр. Варна, Владимир Вълков – арбитър в Софийски градски съд и Красимир Лесенски – арбитър в Районен съд - Пазарджик.

На интернет уеб страницата и на Фейсбук страницата на Висш съдебен съвет в 12.00 ч.; 15.00 ч. и
18.00 ч. ще бъде предоставяна информация за изборната интензивност на гласувалите, както следва:

Вторият тур от изборната процедура се излъчва посредством интернет уеб страницата на Висш съдебен съвет – раздел „ Онлайн “.
Съгласно член 29л, алинея 4 от Закон за съдебната власт, в случай че при повторното гласоподаване не е определен съответният брой членове с нужното болшинство, за определени се считат тези от тях, които са получили най-вече гласове.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР