Към 1 януари във Франция е имало 61 огнища на

...
Към 1 януари във Франция е имало 61 огнища на
Коментари Харесай

Над 60 огнища на птичи грип във Франция

Към 1 януари във Франция е имало 61 огнища на заразяване с птичи грип, най-много в югозападния департамент Ланд, сочат днешни данни на френското земеделско министерство, представени от Франс прес. Това значи, че единствено за няколко дни броят се е нараснал с 40.
В прессъобщение ведомството прецизира, че 48 от 61 доказани огнища се намират в Ланд, където обичайно се създава фоа гра - особено подготвен черен дроб от угоена гъска или патица.
При предходния отчет от 29 декември се съобщаваше за 21 огнища в цяла Франция. Министерството акцентира, че периметърът към доказаните огнища, в който локалните управляващи могат да наредят превантивно изтребване, преди малко е уголемен според заповед, оповестена през днешния ден в Държавния вестник.
Превантивното кръвопролитие на здрави животни е жигосано от земеделските синдикати, съгласно които то е "колкото санитарно неефективно, толкоз и морално недопустимо ".
Болестта се популяризира бързо в Европа и кара птицевъдната промишленост да бъде нащрек, откакто предходни огнища доведоха до изтребване на десетки милиони птици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР