Калоян Паргов, реабилитиран от ВАС като член на НС на

...
Калоян Паргов, реабилитиран от ВАС като член на НС на
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Създавам национална доктрина извън БСП – БСП има претенции да управлява, но взима незаконни решения 

Калоян Паргов, оправдан от Върховен административен съд като член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, ръководител на БСП-София и ръководител на Българска социалистическа партия в СОС. в седмичното обзорно политическо предаване „ Беновска пита “ във iliana.benovska и в пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 30-ти юли 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Бузлуджа – 131 години социалистическо придвижване в България

Беновска изясни, че Паргов не е в студиото, тъй като ще се качва на Бузлуджа дружно с Българска социалистическа партия. “Там няма ли да се сблъскате с Корнелия Нинова? ” попита водещата. Паргов отговори, че всеки се сблъсква с всеки там, тъй като хиляди социалисти всяка година се събират там, с цел да отчетат годишнината от основаването на социалистическото придвижване в България.

Harvard law – just kidding; Решение на Върховен административен съд за реабилитиране на Калоян Паргов

“Защо не сте с нашата тениска Harvard law – just kidding? ” попита Беновска. Калоян Паргов сподели, че надписът на неговата тениска е малко по-актуален – Tomorrow belongs to those who can hear it coming – Бъдещето принадлежи на тези, които чуват, че то идва. Паргов поздрави българите за 131-та годишнина от основаването на проведеното социалистическо придвижване в България.

Беновска от своя страна поздрави Паргов за неговото реабилитиране с решение на Върховен административен съд – нелегално отхвърлен от Народно събрание на Българска социалистическа партия. Водещата го прикани да разбере дали не е и нелегално отхвърлен от поста ръководител на БСП-София и от поста ръководител на групата на общински съветници на Българска социалистическа партия в СОС. Паргов изясни, че не апелират наказването, а метода, по който е сторено, обвързван с разпоредбите и процедурите в партията. “За тясното управление на Българска социалистическа партия претенцията да управляваш законно страната и съгласно върховенството на закона не кореспондира с метода, по който взимаш решения в партията, само че съдът се е произнесъл по нарушаванията, свързани с процедурите и разпоредбите, и метода на взимане на решение. Колко са очевидни и очеизваждащи, с цел да може един съд да направи този казус, постановявайки анулация на сходни решения. Водещото е заличаването от листата на членове в Народно събрание, поради това наказване, като процедура, с цел да записват нови. Това води до правна каша, тъй като връщането в Народно събрание е обвързвано с излизането на някой, който към този момент е бил гласуван от самия този съвет да се причисли на мястото на отпадналия. Останалата част от наказването – да не се кандидатираш за партийни управителни постове – към този момент не е реалност. Основният претекст на това наказване беше моето премахване от София, заради опасността, която съставлявам за тясното партийно управление. Истината е, че не бих предизвикал на градската организация този юридически безпорядък, който сътвори методът на взимане на решение и решението на съда, което тръгвайки от връщането в Народно събрание, заличава това наказване във всичките му форми ” изясни Паргов. Беновска означи, че Иван Таков ще остане ръководител на БСП-София и ръководител на групата на съветниците на Българска социалистическа партия в СОС. Паргов показа, че 2020 година е почнал да приготвя тази смяна и доста държи на подготовката на идващото потомство и приемствеността. Той акцентира, че Таков и неговият екип имат късмет да доразвият и ръководят градската организация, поради многото проблеми, които стоят пред тях. Паргов съобщи, че няма да си търси правата, свързани с възобновяване му отпред на градската организация, само че в случай че би трябвало правно и официално да се преповтори решението за назначение на ръководител на БСП-София, дано юристите в Българска социалистическа партия и представителите в контролната комисия да го кажат.

Други съпартийци, отстранени от Народно събрание на Българска социалистическа партия – Георги Гергов;

“Обадиха ли Ви се Ваши съпартийци и основно това решение би следвало да стане юридически казус, както Вие подчертахте и други такива като Вас, които бяха отстранени от Народно събрание на Българска социалистическа партия, също да подхващат правни дейности и да се снабдят с сходни решения и да забележим тогава, какъв ще е съставът на Народно събрание. Коментирахте ли го с някого това? ” попита Беновска. Паргов показа, че последните дни не стопират позвъняванията и известията и поздравленията са за това, че справедливостта е спечелила и оценката за хората, взелите решението по отношение на Паргов е ясна. “Това е битка, с цел да може справедливостта да спечелва и мисля, че това е единственото нещо – всеки да си търси правата и да се бори за тях. Благодаря на съда, че почете претекстовете, които бяха изложени, свързани с моето наказване ” сподели Паргов. По отношение на другите, изключени от Народно събрание, Паргов отговори, че те могат също да го създадат, само че е въпрос на персонален избор. Беновска го попита дали с Георги Гергов, някогашния ръководител на БСП-Пловдив, са коментирали проблема. Паргов сподели, че с Гергов не са обсъждали обстановката, само че в случай че потърси информация или съвет, ще му изясни защо става въпрос.

Законите важат ли за партиите?

“Законът е за бдящия, а не за спящия ” сподели Паргов във връзка с въпроса на Беновска дали Нинова е известена за решението на съда. “Доколкото чух има коментар от господин Свиленски в утринния блок преди Бузлуджа и той бил изумен, че за първи път в международната процедура съд се намесва в работата на политическа партия. Политическите партии следват също законови правила, те не са отвън закона, те са в границите на законовата страна и следват законови правила и правила. Най-малкото има закон за политическите партии. Щом има закон, то има и съд, който да се произнася по използването на тези закони. Регистрацията на всяка една партия или нейната смяна минава през правосъдно решение. Не са привикнали, че ние с юристите и останалите жалбоподатели нападаме тъкмо метода, по който се взимат решения и спазването на разпоредбите и законите, а не друго. Това е нещото, за което би трябвало да се замислят, поради претенциите да ръководят страната. Вашият анонс – кой и на какво съображение желае, само че и може ли да ръководи – то моженето се вижда в дейности, поръчките за можене – всеки може да ги направи, само че въпросът са дейностите и резултатът ” акцентира Калоян Паргов.

Българска социалистическа партия в четворната коалиция

“Какво видяхте в моженето на Корнелия Нинова да ръководи тази четворна коалиция, отлетяла безславно в историята? ” попита Беновска. Паргов отговори, че тази коалиция надали се е управлявала от Нинова, тъй като в случай че тя е управлявала, може би, не малко решения, които са довели до проблеми в страната и в интернационален проект – е нямало да бъдат взети, “ако Българска социалистическа партия тежеше в тази коалиция и се съобразяваха с нея, тъй като не е по-важно по какъв начин идваш в една коалиция, а по какъв начин излизаш ” – сподели още той. Паргов показа очакванията си Българска социалистическа партия да удвои резултата си на изборите през октомври, само че не поради Нинова и тясното управление, а поради тези, които през днешния ден за следващ път ще се съберат на историческия връх, празнувайки годишнината на една велика концепция. “Дали днешните хора, отпред на Българска социалистическа партия, заслужават да бъдат там – това към този момент е различен въпрос, който не желая да разясня ” акцентира Паргов.

Асен Василев

Беновска вметна, че един от гениите на четворната коалиция – Асен Василев – заплаща висока цена, с цел да бъде в политиката. Водещата пожела да изгледат коментара по въпроса.

22 юни 22-ра

„ Промяната“ падна. „ Вратата“ към властта им затръшнаха Борисов, Слави, Доган/Пеевски и Костадинов. С „ шут“. На съмнение.

И се сетих каква САМОжертва ми призна сълидерът на „ Промяната“ Асен Василев на рождения ден на майка си, 2 юли 21-ва:

Асен Василев: Между другото, знам, че няма да се излъчи през днешния ден, само че през днешния ден е 2-ри юли и майка ми има рожден ден! Искам да я поздравя от Вашето предаване, в случай че може!

Илиана Беновска: Пратете ѝ сърчице, целувка!

Асен Василев: Абсолютно!

Илиана Беновска: Обърнете се, кажете ѝ две-три думи!

Асен Василев: Честит рожден ден! И доста благодаря за моралните устои, които са заложени от майка ми!

Илиана Беновска: Майка Ви несъмнено е изиграла огромна роля в живота Ви! А имате ли жена до себе си?

Асен Василев: Не!

Илиана Беновска: Защото?

Асен Василев: Защото, в случай че имах жена, несъмнено нямаше в този момент да вляза в Министерството на финансите по този метод, по който влизам. Но по-далечната и по-дългата история е, че съм имал няколко дами до себе си, само че сега нямам!

Илиана Беновска: Какво е любовта за Вас? Нека да не я разбираме безусловно сред мъж и жена!

Асен Василев: Не, за мен е сред мъж и жена!

Илиана Беновска: Човек може да обича детето си …

Асен Василев: Нямам деца, за жалост, тъй че за това не мога да приказвам. Любовта е момента, в който сваляш всички маски и се доверяваш изцяло на индивида до теб!

Поколенията, идващи от запада – образовани и носещи вяра?

“Какъв е обликът на днешния политик, съгласно Вас? Чухте характерността ” попита Беновска. Паргов разяснява, че хората от така наречен Промяната, които шеговито носят фланелката Харвард – идват от Запад, добре образовани, генерации, които България е чакала дълги години с вярата българите от чужбина да се върнат. “Да върнем българите от чужбина, с цел да се оправим – тези млади, умни и красиви наши девойки и момчета, които изпратихме на Запад, изучиха се в тези влиятелни университети, получиха познания и опит и ги чакаме да се върнат, с цел да могат да го приложат тук. За страдание, този политически опит, който се случи последните 6 месеца и който беше претрупан с доста вяра, катастрофира, тъй като това ще бъде отчаяние на тази концепция да върнем младите от чужбина, с цел да се влеят в редиците на българското общество, да дадат своите познания и умения, добити на запад. Въпросът е накъде? Коя е идната вяра? Кой е идващият аватар? Ще продължат ли те на идващите избори да бъдат вярата? ” разяснява Паргов.

Паргов в политиката; Национална теория на България
“Връщате ли се в дейната политика? Вие загатнахте в предходното предаване, че ще се заемете с някакъв план, включвайки в своя обхват политиката, само че като че ли надгражда. Можете ли да кажете малко повече? ” попита Беновска. Калоян Паргов отговори, че в никакъв случай не е излизал от дейната политика, само че не е нужно да си деен политик, единствено в случай че си министър или началник. Той означи, че продължава да е общински консултант в СОС, с ясно наличие в него, продължава да е мечтан коментатор на политическите събития и продължава да работи за страната, търсейки разнообразни способи, които да не са единствено през Българска социалистическа партия или Народното събрание.

“Предстои да се върна в Народно събрание на Българска социалистическа партия, да вземам участие в разискването и подреждането на листите за народни представители, приемането на предизборните платформи, на предизборните послания, да се включа в акцията на Българска социалистическа партия, която следва тази есен, както постоянно съм го правил. Ще оказвам помощ на градската организация и на цялата партия на тези избори, когато имат потребност.

Второто, което е по-съществено, потърпете 10-тина дни, в което ще поговорим за страната, за институциите и какво може да се направи за десетките проблеми, пред които сме изправени като жители, употребявайки силата на експертността и на знанието, защото явно това не може да бъде задача единствено на един политически водач, без значение дали е пристигнал оттатък океана или е шетал по нашите ширини. Това е задача на цялата нация ” сподели Калоян Паргов. Той показа, че има доста съидейници, които чакат някой да ги провежда и насочи. “България има потребност от национална теория. Това не е по силите на един човек или една партия, а е по силите на доста хора, без значение политическия нюанс, тъй като без национална теория няма по какъв начин да знаем посоката, в която желаеме да отидем ” показа Паргов. Беновска разяснява, че това е тематика на Радио К2 и “Беновска пита ” дълги години. Паргов означи, че неслучайно си разрешава да отвори вратата на своя план в предаването “Беновска пита ”. Водещата попита събеседника си дали знае кой е създателят на първата национална теория на Турция, а Паргов отговори Кемал Ататюрк. Беновска акцентира, че единствено България на Балканите няма национална теория, а Румъния 5 пъти си обновява своята. “Много си приказваме за национална теория, за бели книги, въпросът е, че остават едни проектодокументи или положителни пожелания, които не намират основа в нито една политическа стратегия и платформа. Проблемът е, че без значение кой ръководи във Англия или Германия си има едни червени линии, едни насоки, едни общи положения, които са залегнали в основата на тяхната политика – дали ще ги постигнеш отляво или отдясно – няма значение. Има значение за нас левите, само че това е една основа, която седи пред всички нас и всички институции. Самото осъществяване зависи от волята на хората в чисто политически проект ” разяснява Калоян Паргов.

Родина, национализъм и шовинизъм

Беновска пожела на Паргов триумф и ще чака новината след 10-тина дни. Водещата подари на събеседника си пожеланието по-често вместо “държава ”, да се употребява “родина ”. Паргов отговори, че това звучи доста патриотично, което е особено за лявото и е време България да се завърне към патриотичното, а не националистическото, защото е имало клатушкане в последните години към ляво консервативно, което е бъркало несполучливо в територията на националистическото. “Неуспешно, тъй като не можахме да върнем и спечелим този електорат. Той в този момент го владее Коцето и ни заплашва да владее и част от нашия електорат ” сподели Паргов. Беновска означи, че Костадин Костадинов преди малко е влезнал в студиото и е идващият събеседник и бурно е реагирал на това, че татковина и национализъм са присъщи за лявото. Водещата разяснява, че ще ги събере двамата да разясняват тази тематика, а те от своя страна дадоха своето единодушие.

Към върха

Беновска попита за край Паргов дали ще държи тирада на Бузлуджа, а той отговори, че ще бъде измежду хората, тъй като не са значими речите, а страстите и се надява днешният ден да бъде позитивен. Водещата пожела на събеседника си метафорично “приятно катерене към върха ”.

Така приключи диалогът сред Калоян Паргов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” и онлайн във Facebook и Ютюб на 30-ти юли 2022 година.  
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР