Калоян Паргов е роден на 13 юли 1977 г. в

...
Калоян Паргов е роден на 13 юли 1977 г. в
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Трябва нов стил, който да даде на БСП качествено ново присъствие на политическата сцена

Калоян Паргов е роден на 13 юли 1977 година в Пловдив.Завършил е Втора британска езикова гимназия “Томас Джеферсън “. Висшето си обучение получава в УНСС със компетентност “Международни връзки ”. Магистър е по “Европейска интеграция ”. Председател е на Градския съвет на Българска социалистическа партия в София от 2013 година до 2022 г.Трети мандат общински консултант. От 2015 година до момента беше ръководител на групата общински съветници от Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет.

Г-н Паргов, мина повече от месец от отстраняването Ви от управителни постове в Българска социалистическа партия за период от една година. Какво се промени за това време в партията? Успокоиха ли се духовете?

За един месец няма по какъв начин да се трансформират нещата. Моето премахване не докара до успокоение, а до ужас и напрежение, което още не е спаднало. Това го виждам от срещите ми с значително социалисти в столицата и страната. Голяма паника буди и присъединяване ни в държавното управление и негативите, които Българска социалистическа партия натрупа в ресорите, които ръководи. Например свадите в земеделското министерство през последния месец. Проблемът в действителност е огромен, като се има поради мощно стесненото наличие на лявото в това Народно заседание. Нашата парламентарна групи е единствено от 26 души, макар че управляваме четири министерства.

Какво е настроението в градската организация на Българска социалистическа партия след наложеното Ви служебно наказване от Националния съвет?

Не е оптимистично. Това е огромно разтърсване за организацията, която се състои от 24 районни организации. И аз благодаря на тези 14-15 ръководители на организации, които се подписаха под една петиция в моя отбрана. Под сходна позиция се подписаха и стотици социалисти освен от София, както и поддръжката, която получих от интелектуалци с тежест в обществото. Тези подписки, несъмнено, не трансформираха нещата, само че аз съм доста признателен на хората, които показаха поддръжката си към мен. Убеден съм, че моят правоприемник Иван Таков, който ми беше заместител и в Градската организация, и в Столичния общински съвет, има нужните качества и ще съумее да извади организацията от този спешен миг, както и да я приготви за най-важното тестване – локалните избори през 2023 година Преди два дни му предадох и щафетата като ръководител на групата на Българска социалистическа партия в СОС, с цел да има лостовете да прави освен партийна, само че и локална политика.

Т ова персонално Ваше решение ли беше?

Да, тъй като постоянно съм бил уверен, че ръководителят на най-голямата организация би трябвало да има цялостния набор от принадлежности, с цел да прави политика. В противоположен случай ще се получи парцелиране на въздействие. Давам си сметка, че когато си отпред на една организация, оставяш ослепителен отпечатък. Винаги на идващия ръководител е доста мъчно, само че имам вяра, че както аз съумях да преодолея ерата на ръководство на Румен Овчаров и да работя по нов метод, по този начин идва ред това да се случи и след моето ръководство. Новият ръководител има опция да трансформира, да надгражда и това е естественото. За този миг ние се готвим от доста от дълго време. Важното е организацията да се стимулира за това, което ѝ следва. Аз ще спомагам със всичко, което е по силите ми.

Бихте ли изяснили за какво подписките и позициите на водачите на мнение не значат нищо за управлението на Българска социалистическа партия. Това не е ли абсурд?

За разлика от предходни управления, които се съобразяваха с мнението на хората в Българска социалистическа партия, настоящето явно демонстрира демонстративно надменност към реакциите на социалистите и на хората с тежест в партията и обществото.

Кога ще спре това гонене на „ врага с партиен билет “?

Очевидно е, че това е белег на ръководството на Корнелия Нинова. Следващият ръководител на партията няма да продължи с тази линия и в това съм надълбоко уверен. Подобни драми, каквито се случват сега, ще бъдат отхвърлени като недобри практики, тъй като разрушават устоите на партията. Сектантските интервали не са измежду най-успешните в партийната ни история.

След като изтече наказването Ви, ще се кандидатирате ли за ръководител на Българска социалистическа партия?

Вече се сготвям за този миг. До 19 февруари за мен най-важна беше Градската организация на Българска социалистическа партия в София, моят мандат трябваше да изтиче през 2024 година Но като виждам и чувствам поддръжката, която получих освен от София, само че и от страната, както и очакванията за смяна на настоящия жанр на ръководство на партията, имам учредения да се замисля по този въпрос. Считам, че имам нужните познания, умения, опит и визия, от които има потребност партията. Нов жанр на работа и държание, който да даде на Българска социалистическа партия качествено ново наличие на политическата сцена.

Каква е прогнозата Ви за Българска социалистическа партия откакто тя излезе от властта? Ще натрупа ли още негативи от това ръководство?

Практиката демонстрира, че в последните 30 години Българска социалистическа партия излиза с значителен пасив от всяко едно ръководство. Сегашното държавното управление е плод на огромни взаимни отстъпки и другите три обединения в него имат своите визии, които се разграничават от тези на Българска социалистическа партия. Това пролича и на митинга-шествие против войната в Украйна, който се състоя в четвъртък. На него участваха много членове на кабинета. На този протест видяхме плакати против водача на Българска социалистическа партия, които бяха обидни, а това е неприемливо. И е обикновено да се чака, че Българска социалистическа партия ще желае пояснение от съдружните си сътрудници, които участваха на това събитие.

Не е ли по-вероятно Българска социалистическа партия да преглътне обидите в името на това да остане във властта?

Българска социалистическа партия е видяла доста за тези 130 година и е била сполучлива, когато е търсила баланс и е постигала консенсус, само че не за сметка на това, в което има вяра партията. В момента сме на тежък кръстопът, тъй като поляризацията в обществото, ценовата рецесия, провокирана от разнообразни фактори – война, инфлация, спекулативни цени на някои артикули, изискват работещи решения. Смятам, че в подобен тежък миг би трябвало да се приказва кардинално за политики. Цялото ръководещо болшинство да се сплоти към превъзмогването на рецесиите, а не да се работи на правилото “Всеки за себе си и никой за другия “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР