Калоян Колев е на 23 години и прекарал четири години

...
Калоян Колев е на 23 години и прекарал четири години
Коментари Харесай

Гарантира ли опитът в чужбина блестяща кариера в България?

Калоян Колев е на 23 години и прекарал четири години в град Аахен, Германия, учейки в един от водещите университети там.

Къде си учил или работил в чужбина?

Учих в град Аахен, в РВТХ Аахен – един от водещите класациите университети в цяла Германия.

Колко време беше в чужбина?

В Германия обитавах от 2013 до 2017 година. Относително се събират към 4 години.

Кога се върна в България?

В България се завърнах към средата на октомври месец 2017 година.

Къде работиш в този момент и на каква позиция?

Работя в „ Сайтел България “, на позиция Специалист осведомително обслужване.

Опиши работата си с няколко фрази?

Работата си намирам за динамична, забавна и с опция за по-нататъчно развиване. От друга позиция, работата в Сайтел способства за развиването и подобрението на езиковите умения, а също по този начин и за развиването на информационните умения. Общо казано: по какъв начин да общуваш вярно и да обслужваш клиентите си добре, с цел да останат удовлетворени.

Защо избра да се върнеш в България?

Причините да се завърна в родината си са доста на брой. Първата причина, на която аз приписвам може би най-голямо значение, е националната ми горделивост, присъща за по-голяма част от българите. Да си българин е подарък, а да живееш в родината си е благополучие – и за теб самия, и за околните ти. Освен това през цялото време усетих, че Германия не е моето място, а жителите и́ не са моите хора – прекомерно разнообразни сме, а тяхната студена вътрешна и външна обвивка ме отблъскваше и отдалечаваше от тях и Германия.

Германия е страна със мощно развита стопанска система и политика, в която хората и методът им на живот са уредени и подредени и по този начин да се каже, в действителност се изкарват положителни пари, само че според мен всичко свърша до там. Носталгията продължаваше да ме дърпа към България непрекъснато. В един миг реших, че личностното ми благополучие е по-важно от всяка една заработена сума и взех решението да се прибера вкъщи. Освен това съм на мнение и мощно имам вяра, че ние, младежите, сме бъдещето на България, както и хората, които би трябвало да допринесат за смяната в страната ни към по-добро, за което съм тук да се боря с всички сили! България има капацитет и ние сме този капацитет, който занапред следва да се разпростира.

Защо би посъветвал младежите да се върнат в България?

Бих посъветвал младежите да се върнат в България, тъй като знам по какъв начин се усещат повече от тях в Германия – непознати и не на място. Обратно на вярванията на множеството, отпътували за чужбина, в България има развиване и благоприятни условия за такова. Да вземем „ Сайтел “ за образец и също по този начин доста други задгранични аутсорсинг компании, които навлязоха на българския пазар и дават шансове за развиване на хора от всевъзможни възрасти. Но най-много аз ги поучавам да се приберат, тъй като вкъщи е най-хубаво и тук ще са най-щастливи.

Какво би споделил на тези, които считат, че в България няма бъдеще?

На тези хора бих споделил, че е най-лесно да приказваш без да опиташ. Предизвиквам ги най-добронамерено да се върнат и да опитат, по-късно да изричат такива изказвания. Аз съм уверен, че връщайки се и пробвайки множеството ще се убедят в противоположното, т.е, че и в България има бъдеще!

Какви бяха трите най-големи провокации пред теб, когато се върна?

За момента не съм срещал провокации. Всичко върви изцяло добре.

Какви съгласно теб са трите най-големи преимущества на живота и кариерата в България?

Тук ще бъда сбит, тъй като следните преимущества сами приказват за себе си:

обществен живот, развиване и напредък на място, където същински се чувстваш на мястото си, благополучие и успокоение.

Какво ти липсваше най-вече, до момента в който беше в чужбина?

Семейството ми, приятелите ми и това да се усещам на място. Това са нещата, които ми липсваха най-вече.

Опиши живота си в България накратко?

динамичен, разнороден, благополучен и занимателен.

Каква е твоята формула за триумф?

Текущата ми формула за триумф е необятната усмивка на лицето, както и положителен светоглед. Гледам напред с високо вдигната глава и усмивка на разположение и в никакъв случай не спирам да се боря.



Виж свободните позиции в Сайтел България ЕООД

P.S: "Аз избрах България " е взаимна самодейност на Zaplata.bg и Държавната организация за българите в чужбина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР