Калофер. 171 години от рождението на поета и революционер Христо

...
Калофер. 171 години от рождението на поета и революционер Христо
Коментари Харесай

Пловдив: 171 години от рождението на поета и революционер Христо Ботев бяха отбелязани с тържествен митинг в Калофер

Калофер. 171 години от рождението на поета и бунтовник Христо Ботев бяха маркирани с церемониален протест в Калофер. Това оповестиха от пресцентъра на Община Карлово . Да почетат огромния българин в подножието на неговия монумент застанаха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов, заместник-министър ръководителят по икономическата и демографска политика Марияна Николова, заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, народни представители, политически водачи, общественици, стотици поданици и посетители на Ботевия роден град.
„ Христо Ботев се роди, откърмен с концепциите за независимост и обществена правдивост. Той изгря като звезда на небосклона и бързо изгоря, само че не на вятъра! Ботев съумя да трансформира поробените българи в юнаци, подготвени да дадат живота си за свободата на България. Ботев беше челник и почина като челник и воин на България! ”, сподели кметът на Карлово доктор Кабаиванов.
За непреходната диря, оставена от Христо Ботев в нашата историческа памет, за смисъла на неговата персона и мястото й в душите и сърцата на актуалните българи тържествено слово произнесе вицепрезидентът Илияна Йотова.
Гирлянд на славата, венци и цветя от признателния български народ и от държавните институции бяха положени пред паметника на революционера. Глави в символ на респект сведоха формалните посетители, деца и възрастни, пристигнали на честването.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР