Кална маса и камъни от срутване и наноси, повлечени от

...
Кална маса и камъни от срутване и наноси, повлечени от
Коментари Харесай

Кална маса срути ловна хижа и уби мъж СНИМКИ

Кална маса и камъни от сриване и наноси, повлечени от придошлата от поройните дъждове река, са срутили през днешния ден към 15.30 часа ловна хижа по пътя сред златоградското село Долен и махала Станковска.

Под руините й са затиснати двама мъже, заяви зам. - регионалният шеф Андриян Петров. Единият от тях, който е потърпевш по-малко, е подал сигнал на тел. 112.

От тежки контузии от сриването на двете стени на хижата е умрял другия, 62-годишен мъж. Към мястото пътува регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.

Поройните дъждове в цялата Смолянска област не престават от сутринта и равнището на бучащите реки от ден на ден се повишава.

В смолянското село Смилян е изработен още сутринта яз с чували с пясък и камъни около къща, с цел да не премине реката и да наводни домът им, в който живеят 8 души, заяви още Петров.

По данни на регионалния шеф на Смолян Недялко Славов има голям брой паднали камъни по пътищата, само че се отстраняват навреме. Той прикани обаче шофьоритеда карат деликатно.

" Повишени са доста речните равнища, само че в язовирите има задоволително свободен размер. Краткосрочни спирания на електрозахранването е имало в няколко обитаеми места, сега по-продължително спиране има в село Аламовци и язовир Златоград.

Повишени са водите на реките Арда, Върбица, Черна, Бяла, Триградска. Областният и общинските щабове са в подготвеност, обезпечено е непрекъснато дежурство ", показва Славов. /Марица.бг

тагове кална маса ловна хижа мъж  Кална маса срути ловна хижа и умъртви мъж СНИМКИ  Кална маса срути ловна хижа и умъртви мъж СНИМКИ  Кална маса срути ловна хижа и умъртви мъж СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР