Калипсо“ е интелигентен трилър за най-мрачните кътчета на човешката душа,

...
Калипсо“ е интелигентен трилър за най-мрачните кътчета на човешката душа,
Коментари Харесай

Предложение за четене: „Калипсо“ - интелигентен трилър за най-мрачните кътчета на човешката душа

„ Калипсо “ е образован трилър за най-мрачните кътчета на човешката душа, само че и за борбата да съхраниш себе си в спешни моменти.

Този път Фредрик Байер е в болница в Осло, където постепенно възстановява съзнанието си. Болкоуспокояващи и алкохол – това е идеална рецепта за опит за самоубийство. Фредрик обаче не помни нищо за случилото се.

Заможна вдовица е изчезнала от вкъщи си в влиятелен квартал на Осло. В къщата полицията открива тялото на мъж, починал наскоро. Останките му се свързват със самоличността на човек, разгласен за мъртъв преди повече от двайсет години.

Междувременно каналните плъхове в източната част на Осло пируват с друго тяло.

Трагичната нишка на предишното, която свързва двамата мъртъвци, води обратно към интервала малко след рухването на Съюз на съветските социалистически републики и едно военно обучение, приключило пагубно.

Възродено е от дълго време забравено оръжие, попаднало в ръцете на отмъстител, комуто не е останало нищо, поради което да живее.

Авторът е основал завладяващ разказ, в който изплуват образът на актуалното норвежко общество, наследството на Студената война и подмолните игри на полицията и разследващите служби.

За създателя

Ингар Йонсрюд към този момент има статут на звезда в престъпния род - с ярка характерност и открояващ се почерк.

Веднага след излизането си през 2015 година „ Виенското приятелство ”, първата книга от трилогията за комисар Байер, се трансформира в бестселър, високо оценен както от рецензията, по този начин и от необятната аудитория.

„ Калипсо “ (2016) по нищо не отстъпва на триумфа на своя предходник и още веднъж оглавява класациите за най-хубави трилъри.

Правата за издаването на трилогията към този момент са продадени в десетки страни.

Според някои медии точно тя е същинският правоприемник на „ Милениум ” от Стиг Ларшон.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР