Калина Андролова, фейсбукКалина Андролова Снимка: БНРПреднината на ГЕРБ пред ПП

...
Калина Андролова, фейсбукКалина Андролова Снимка: БНРПреднината на ГЕРБ пред ПП
Коментари Харесай

Преднината на ГЕРБ пред ПП ще се увеличава с всеки изминал ден до изборите


Калина Андролова, фейсбук
Калина Андролова Снимка: БНР
Преднината на ГЕРБ пред Политическа партия ще се усилва с всеки минал ден до изборите. Освен класическата причина, че Политическа партия се провалиха шоково, лидирайки най-некомпетентното ръководство, което сме виждали, сега следим и непристойно некадърна и неизразителна акция на виртуозите на политическата лъжемания в България.

Нищо не се е трансформирало в мисленето и методиката им от времето, когато кабинетът падна. Така ли пък един харвардски хитрец не се замисли КОЕ докара до рухването на кабинета им, че да изключи тази словесна бездарна линия от акцията им.

Страстите постоянно водят до неточности. Никой не може да избегне това. Но да повтаряш една и съща неточност, един и същи път като крокодилите! Errare humanum est stultum est in errore perseverare. Това, което най-вече унищожи Кирил Петков и компанията му, беше експанзията към всичко в политиката, което не са те.

Тъпотиите и некадърността им можеха постепенно да бъдат заметени, и да им бъде разрешено другарски да пораснат. НО! Непремерената и неуместна експанзия, пенсиониране, затвори, изчегъртване, заледяване на участие в европейските структури, арести, закани за съдилища и разправи – истеричната митомания, че ТЕЗИ некадърници са началото на света, всички това постави началото на края на Политическа партия.

Много пъти им беше казано „ Не по този начин! “, само че нелепостта у някои хора е безмилостна като Съдбата. Не кражбите, не лъжите и разрушенията, не потресителната некадърност да ръководят ги довършиха! Довършва ги точно тази експанзия към субекти, които са по-силни, по-умни, по-опитни от тях. Да не знаеш какъв брой можеш се оказва пагубно.

Митоманията върви в търговията, в алъш-вериша, само че по време на война е същинско поражение. Войната изисква действителна мощ – на мозъка, на качествата, на тактиките, на оръжията. Битките постоянно са реалност, не са небивалица на Кики, роман за това какъв брой е популярен, какъв брой милионери е преметнал, какъв брой „ врагове “ е обърнал в правата вяра… Не може ти да поставяш изискванията на войска, която е по-силна и по-умна от теб.

Не може да я атакуваш единствено с едно-единствено оръжие – измислицата за себе си. Това е главната, базова неточност на Политическа партия. И в този момент акцията на тези хора продължава по същия метод – експанзия, нелепост, митомания. Нищо политическо, нищо като хрумвания, стратегия, планове, и даже смислени обещания. Опорният им лост е пенсионирането на Борисов. Вижте, и руснаците желаят Съединени американски щати да ги няма. Но не им се получава. Това, че искаш нещо, не значи, че можеш да го получиш. Минимална инвестиция на мозъка се изискваше, с цел да намерят Политическа партия още при започване на появяването си верният път. Беше им дадена изключителна опция. И те се издъниха брутално. Сега упрекват Има Такъв Народ, че са отговорни за некадърността им. Ама, чакайте, никой не ви е заречен, че вие ще лъжете и мамите, а всички други ще се въртят на вашия стълб.

Има Такъв Народ също са част от играта. Ако не можете да играете тази игра, в случай че не можете да виждате, да предвиждате, да се пазите, да строите окопи, да употребявате нови оръжия, къде сте тръгнали да скачате на политическия тепих. Загубата на Политическа партия не беше програмирана, таман противоположното, беше програмирана успеха им.

Но те се спънаха с кълбо напред на напълно празно място. И всичко стартира от апатия към нормите на обществото, самовлюбеност, която основава слепота, дрогата от властта и всепозволеността, която за новодошлите постоянно е смъртоносна.

Агресията към другите, която се върна като бумеранг! След тези избори Политическа партия ще пият една студена вода, осъзнавайки, че всепозволеността е къса, че политическият триумф изисква ръководство, труд и договороспособност. Че омразата не може да е свързващ фактор.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР