Калин Терзийски най-после се съвзе и днес е друг човек.

...
Калин Терзийски най-после се съвзе и днес е друг човек.
Коментари Харесай

Калин Терзийски пак работи като психиатър: Живея не втори, а пореден живот!

Калин Терзийски най-сетне се съвзе и през днешния ден е различен човек. „ Живея не втори, а следващ живот ”, показа неотдавна писателят. Той продължава да твори, само че неотдавна е почнал и да оказва помощ на другите, научи HotArena. 

Както е известно, Калин Терзийски е психиатър по специалност и е работил като подобен в психиатричната болница „ Свети Иван Рилски ” в кв. Курило, Нови Искър. Успоредно с това стартира да написа за разнообразни вестници и списания, а през 2000 година напуща работата си, с цел да се отдаде напълно на призванието си. Отскоро писателят се е завърнал към специалността си. Търсят го, с цел да беседват. Дали Калин Терзийски публично работи като психиатър или просто оказва помощ на благосклонност на „ закъсали ” хора, към този момент остава мистерия. 

Затова пък наскоро писателят показа, че търсят точно него, тъй като са обезверени за силата на обществото, считат, че няма да им помогне. Дори имат настройката, че въобще не се интересува от тях, нападателно е. Според писателят хората живеят в смут, че не могат да разчитат на никого, а в случай че се разболеят, би трябвало да имат пари, с цел да получат им се помогне, само че и тогава не е несъмнено. „ В България се споделя, че „ би трябвало да попаднеш на човек ”, което значи, че отново е изключение. Хората, като виждат, че не попадат на подобен, се сещат за един прочут човек, който се държи отзивчиво и приказва намерено. За тях това е вяра. Какво да им кажа? Да им кажа, че не съм психиатър, не съм им майка или татко, не съм институция или спешна помощ? Не бих си разрешил такава безчовечност ”, споделя Калин Терзийски. 

Признава, че самият той първо е трябвало да премине през самобитен катарзис, да стане мощен. Тази смяна почнала, когато преди месеци излязъл от болница. „ С още не изцяло оздравял панкреас, с черен дроб, с доста, какви ли не проблеми на тялото и душата, не бях изцяло здрав в действителност и си се прибрах у дома и някак си там, за дни започнах да просперирам ”, споделя писателят. Той добавя, че домът е основен детайл за възобновяване, само че същински избавя положителният човек, който те обича и се грижи за теб, основава мир към теб. Това е жена му Ивана, с която въпреки да са дружно от години, нямат брак. Явно точно тя му е помогнала да се съвземе и тялом, и душевно, тъй като през днешния ден Калин Терзийски самоуверено декларира: „ В този миг съм съзнателен герой и ми трябват доста сили ”. 

Днес се усеща здрав , като, несъмнено, понякога се случва да не е напълно добре, само че страни от „ лекарствената промишленост ”. Смята, че човек би трябвало да е по-смел и съзнателен, познаващ себе си: „ Да, и аз от време на време пия ксанакс, когато съм нервозен. Все отново – пияч съм, по тази причина нуждая се от утешение. Но стопирах всичките си медикаменти за кръвно. Тичам, плавам, не хапвам. Вървя по пътя не себепознанието ”, отсича Калин Терзийски. Сега се пази повече. Продължава да се стреми да опознава себе си, написа " Уикенд ".

„ Започнах да пиша на 25 години, с цел да изкарвам пари, защото бях безпаричен доктор. В това няма нищо грозно и непристойно. Печеля добре, когато се издавам самичък. Тръгвам със лични старания и взимам до стотинка това, което съм си изработил. Това е проява на самостоятелност ”, отсича Терзийски. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР