Калин Стоянов ръководеше тази неуспешна операция на ГДОБП, припомня Петър

...
Калин Стоянов ръководеше тази неуспешна операция на ГДОБП, припомня Петър
Коментари Харесай

Защо избяга Пепи Еврото?

Калин Стоянов ръководеше тази несполучлива интервенция на ГДОБП, напомня Петър Тодоров

Ако стартираме да извеждаме случаи, с които да се замеряме, аз мога да направя това и да кажа: „ за какво избяга Пепи Еврото след несполучливата интервенция по задържането му от ГДОБП “. Та нали Калин Стоянов ръководеше тази интервенция. Това посочи в изявление за бТВ Петър Тодоров.

На въпроса дали има пропуск с Ангел Христов, който бе търсен с алена бюлетина, само че умрял у нас, основният секретар на Министерство на вътрешните работи в оставка сподели, че това е въпрос към Калин Стоянов, защото по времето, когато беше открит единият от братята Галеви, актуалният вътрешен министър бе шеф на ГДБОП. И Ангел Христов беше негова задача, съобщи Тодоров. 

Часове, откакто президентът Румен Радев отхвърли да го освободи от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи,  както желаеха ръководещите, Тодоров самичък подаде оставка. Той разгласи, че се отдръпва, с цел да не става „ част от опита за политическа приложимост на Министерство на вътрешните работи “.

Според него не може да се приказва за война сред служебното и постоянното държавно управление. 

„ Това е една акция – целенасочена, за разграждане и политизиране на системата. Бяха освободени извънредно качествени шефове по места. Явно тези хора не се вписват в проекта да създадем нашето МВР…....цитирам запис от преди 3 месеца и там ясно се споделяше че задачата е да се направи „ наше Министерство на вътрешните работи “, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи в оставка. 

„ Ние работим две години със Стоянов (б.а. актуалният министър на вътрешните работи). През цялото време имахме естествени и положителни служебни отговорности. Нещо повече – в деня преди да бъде назначени за министър, организирахме диалог в моя кабинет и аз го попитах по какъв начин ще работим при новата настройка и той сподели че желае да разчита на моя опит и да продължим да работим както до този миг “, прибавя той.

„ Буквално няколко дни по-късно, след визитата на партиен водач, бях извикан и надлежно с стеснение министърът ми зададе въпроса гледайки надолу: дали ще си подам оставката защото имало напрежение “, споделя Тодоров. 

Той удостовери, че въпросният политически водач, за който приказва, е Кирил Петков. 

„ Беше там и може да се ревизира. Има камери “, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи в оставка. 

„ След визитата на този партиен водач бях извикан и макар сделката да работим в екип, това се промени без причина. Но тогава съзнателно му споделих че няма да подам оставка “, прибавя той.

Опорките, които бяха изтъкнати от министъра, са извънредно несъстоятилени, сподели още Петър Тодоров в отговор на въпроса дали намира пропуски в работата си като основен секретар.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР