Калин Стоянов отхвърли обвиненията на президента, че е политически мотивирано

...
Калин Стоянов отхвърли обвиненията на президента, че е политически мотивирано
Коментари Харесай

Калин Стоянов и Иван Демерджиев с взаимни обвинения пред паметната плоча на убити полицаи

Калин Стоянов отхвърли обвиняванията на президента, че е политически стимулирано решението на кабинета по отчет на МВР-министъра, за промяната на основния секретар на вътрешното министерство и че иде тирада за политическа чистка. И даде да се разбере, че няма да се откаже от желанието си да освободи основния секретар Петър Тодоров.

" От позицията на президента оставам с убеждението че президентът ще вземе своето решение без да вземе под внимание всички случаи, които изредих в изпратения от мен стимулиран отчет за пропуски в работата му ", сподели министърът.

" Абсолютно нищо политическо няма в това, с стимулирания отчет до президента аз извършвам едно свое пълномощие ", безапелационен е той.

И трансферира отговорността на Петър Тодоров за убитите двама служители на реда в Бургас.

" Това са пропуски, които в случай че може би не бяха позволени към оня миг, ние през днешния ден нямаше да сме тук. Ако не бяха позволени основни пропуски, може би през днешния ден килърът на Митко от Цалапица щеше да бъде там, където му е мястото - в ареста, с непрекъсната мярка " задържане под стража ". И може би в случай че не бяха позволени тези пропуски, през днешния ден сред нас щеше да бъде жив психологът от София, който беше погубен ", разяснява Калин Стоянов, представен от.

Снимка: Булфото

Попитан по какъв начин ще работи с досегашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи, в случай че президентът откаже да подпише указа, министърът на вътрешните работи съобщи, че това ще е " доста мъчно за Петър Тодоров " да остане да работи в Министерство на вътрешните работи.

Веднага след него пред медиите реагира и предшественикът му Иван Демерджиев, като удостовери мнението на Румен Радев - че става въпрос за политическа чистка в Министерство на вътрешните работи. Бившият вътрешен министър се възмути, че Калин Стоянов употребява гибелта на двама служители на реда за политически цели. Демерджиев сподели още, че даже не е бил поканен на черемонията и самичък е пристигнал да уважи паметта им.

Снимка: Булфото

" Смъртта на двама почтени български служители на реда не трябва да се употребява за политически цели. Аз даже не бях поканен през днешния ден да дойда тук. Дойдох самичък, с цел да почета паметта им, не с цел да върша политически изявления, само че за жалост, тяхната гибел се употребява, с цел да се осъществя сюжетът от оня запис, който изтече в общественото пространство. Тяхната гибел се употребява, с цел да се оправдае чистката в Министерство на вътрешните работи, невижданата чиста. Те не умряха за това! Те умряха, с цел да защитят страната и държавността, която се разграбва сега с изключителни темпове ", съобщи Демерджиев.

Размяната на реплики сред двамата вътрешни министри се случи в деня, когато се навършва една година от гибелта на двамата бургаски служители на реда, починали при осъществяване на служебния си дълг.

Старши инспекторите от Първо районно ръководство Атанас Градев, на 43 години и 30-годишният Йордан Илиев изгубиха живота си рано сутринта на 25 август 2022 година, когато бяха пометени дружно с патрулния си автомобил от препускащ с гневна скорост рейс, цялостен с мигранти. Паметникът, който бе открит през днешния ден, е подложен навръх мястото на удара, а двата камъка символизират конфликта сред живота и гибелта.

Снимка: Булфото
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР