Калин Методиев, съосновател на Nexo и финансов директор на компанията

...
Калин Методиев, съосновател на Nexo и финансов директор на компанията
Коментари Харесай

Двама от обвиняемите по случая Nexo са обжалвали гаранциите си от по 1 млн. лева

Калин Методиев, съосновател на Nexo и финансов шеф на компанията и Траян Николов, действен шеф, са обжалвали наложените им ограничения за неотклонение " парична гаранция " в размер на 1 милион лв., съобщи " По света и у нас ".

В петък от прокуратурата оповестиха, че по следствието са упрекнати четирима души, като двама се търсят, а други двама са с парична гаранция от по 1 милион лв. за всеки и имат 10-дневен период, с цел да внесат сумата.

Според източници на Българска национална телевизия Методиев и Николов са внесли тъжби против избраните им ограничения за неотклонение в СГП, само че от там още не са подали молбите им в Софийския градски съд.

В понеделник Сийка Милева, представител на основния прокурор, заяви, че другите двама обвинени по следствието са оповестени за интернационално търсене, като от прокуратурата не оповестяват имената на привлечените към наказателна отговорност.

По неофициална информация обаче, двамата оповестени за интернационално търсене са Антони Тренчев и Коста Кънчев, съоснователи на Nexo. Тренчев е някогашен народен представител от " Реформаторски блок ", той беше част от партията " Движение България на жителите ".

Според източници на Българска национална телевизия следва наблюдаващият прокурор да изиска делото от екипа следователи и дружно с жалбите на обвинените да го внесе в Софийски градски съд за изговаряне. Съдът следва да се произнесе в закрито съвещание.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР