Калин Каменов, кмет на Община Враца, получи награда за кмет

...
Калин Каменов, кмет на Община Враца, получи награда за кмет
Коментари Харесай

Градоначалникът на Враца за втори път с награда от конкурса Кмет на годината

Калин Каменов, кмет на Община Враца, получи премия за кмет на годината в категория „ Видеонаблюдение и сигурност “ - раздел " Големи общини ", съобщи кореспондентът на .
Това стана на публична гала в Националния замък на културата в София. Призът му бе връчен от артиста и режисьор Ники Илиев. „ Благодарение на построената система за видеонаблюдение, Враца се трансформира в един доста по-спокоен и организиран град, в който разпоредбите се съблюдават ", сподели в словото си кметът на Общината и благодари за поддръжката на всички свои съграждани.
Наградата се присъжда за възстановяване сигурността на жителите и надзор при съблюдаване на общинските наредби посредством внедряването на най-модерната система за видеонаблюдение в страната, в която е вграден финален модел изкуствен интелект на международно ниво. Враца е първият град, в който бе въведен неповторимият програмен продукт.
В системата за видеоконтрол са вложени близо половин милион лв. от локалния бюджет. На територията на града са ситуирани 36 камери за наблюдаване, на 14 основни кръстовища и пътни артерии.
Тази премия е второ следващо отличие за врачанския кмет в влиятелния конкурс „ Кмет на годината “. През предходната година той получи приз в категория „ Градска среда “.
На церемонията участваха още: еврокомисарят Мария Габриел, министърът на туризма Николина Ангелкова, омбудсманът на Република България Мая Манолова, Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний и други публични лица.
В шестото издание на състезанието, проведен от Портала на българските общини Kmeta.bg, участваха всичките 265 общини в страната, които се състезаваха в общо 10 категории. Конкурсът „ Кмет на годината “ е самодейност, която започва в България през 2013 година. След национално онлайн допитване, всяка година се отличават най-хубавите градоначалници в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР