Калин и отбора на затвора“ е един от малкото документални

...
Калин и отбора на затвора“ е един от малкото документални
Коментари Харесай

Българският филм „Калин и отбора на затвора“ тръгва по мултиплекс кината

„ Калин и тима на пандиза “ е един от дребното документални филми, които съумяват да доближат до комерсиалните киносалони в моловете. Зрителите ще имат опция да му се насладят в три следващи дни на екраните на Cinema City – на 12, 13 и 14 април в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе.

Той показва една вдъхновяваща история по автентичен случай, която споделя за втория късмет и преобръщането на ценностната система. Премиерата на лентата пред българска аудитория беше по време на „ София филм фест “, а първото му показване бе на „ Сараево филм фест “ предходната година.

Заснемането на „ Калин и тима на пандиза “ продължава пет години, а главната локация е пандиза в Казичене , което го трансформира в единствения по рода си в България. Лентата споделя за напъните на един мъж да преобърне ценностната система на хора, които се считат за утайката на обществото. Калин е психологът на пандиза и въвлича пандизчиите в разнообразни обстановки, тъй че да ги приготви за живота отвън решетките. Според него си заслужава да прескочиш границите на системата, с цел да откриеш скритите гении зад решетките. Неговата цел е: „ Поне един от 100 да излезе от калта “.

През август предходната година „ Калин и тима на пандиза “ беше единственият български документален филм от 300 европейски заглавия на „ Сараево филм фест “, който притегли вниманието и на европейската кино преса. Продуцент на „ Калин и тима на пандиза “ е известната телевизионна водеща и публицист Галя Щърбева, копродуценти са Андреа Станоева и SOUL FOOD, оператор и режисьор е Петко Гюлчев, а сценарист е Тонислав Христов – един от най-хубавите модерни документалисти с огромни фестивални триумфи. Екипът, работил по кино лентата стои и зад редица документални филми и телевизионни продукции, печелили награди на български и европейски фестивали.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР