Kалифорнийският пожар Oak Fire, който пламти в близост до националния

...
Kалифорнийският пожар Oak Fire, който пламти в близост до националния
Коментари Харесай

Пожарът в Калифорния вече се вижда от космоса -

Kалифорнийският пожар " Oak Fire ", който пламти наоколо до националния парк Йосемити, към този момент се вижда от космоса, оповестява научното американско списание


. Това го трансформира в най-големия горски пожар в Калифорния за този сезон.

Според данни на Калифорнийски департамент по горско стопанство и противопожарна отбрана към неделя минимум 3000 души са били принудени да се изтеглят, унищожени са 10 постройки, някои от които къщи, а пламъците са изцяло неуправляеми. Причината за пожара, почнал в следобедните часове на 22 юли на към 4 километра североизточно от Марипоса, се проверява.

" Пожарът се придвижва бързо. Вчера той изхвърляше въглени пред себе си на разстояние до две благи. Това са изключителни условия за разгаряне ", съобщи в събота представителят на Националната гора Сиера Даниел Патерсън.

Сателитът на NASA Landsat мина над пожара " Oak Fire " през днешния ден. Oт списание Discover употребяват изображенията, получени от спътника, с цел да основат този 3D полет над мястото на пожара:



Повече от 90% от окръг Марипоса, където гори пожарът, страда от изключителна суша. Това е най-екстремната категория суша. Сезоните на горските пожари в западната част на Съединени американски щати стават все по-дълги, а пламъците стават все по-големи и горят все по-интензивно - трендове, свързани с провокираното от индивида изменение на климата.

" Глобалното стопляне трансформира ландшафтите в огнища на пожари, а по-екстремното време значи по-силни, по-горещи и по-сухи ветрове, които раздухват пламъците. Твърде постоянно нашата реакция е закъсняла и коства доста, като доста страни страдат от хронична липса на вложения в обмисляне и предварителна защита ", написа в умозаключение на отчет, оповестен през февруари от Програмата на Организация на обединените нации за околната среда.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР