Калифорнийските власти разследват удряне и бягство в петък следобед, при

...
Калифорнийските власти разследват удряне и бягство в петък следобед, при
Коментари Харесай

Удар и бягство, при който рани арабски мюсюлмански студент от Станфорд, се разследва като възможно престъпление от омраза

Калифорнийските управляващи проверяват удряне и бягство в петък следобяд, при което рани арабски мюсюлмански студент в кампуса на Станфордския университет като допустимо закононарушение от ненавист.

Станфордският отдел за социална сигурност оповестява, че случаят е станал малко преди 14:00 часа. петък.

Според полицията в кампуса жертвата е споделила на следователите, че водачът е осъществил зрителен контакт, след което е ускорил и блъснал жертвата. Полицията в кампуса сподели, че до момента в който водачът се отдалечавал с превишена скорост, той се твърди, че е изкрещял, „ по дяволите, вие и вашите хора “, сподели жертвата на проверяващите.

изрази загриженост относно увеличение на заканите и насилието против американци мюсюлмани и „ скок в ислямофобската и антипалестинска изразителност “.

На 14 октомври 6-годишно палестинско момче беше убито, а майка му ранена при нахлуване с нож в дома им покрай Чикаго. Техният хазяин от този момент е упрекнат в ликвидиране и закононарушения от ненавист в нападението, което беше наказано от президента Байдън. Властите споделиха, че обвиненият ги е набелязал поради мюсюлманската им религия.

Лигата против клеветата заяви предишния месец, че е документирала и скок на антисемитски произшествия в Съединени американски щати от началото на войната. Според данните, събрани от ADL, сред 7 октомври и 23 октомври е имало 388% нарастване на антисемитските произшествия — в това число тормоз, вандализъм и/или нахлуване — в съпоставяне със същия интервал на 2022 година

По-рано тази седмица юноша от университета Корнел беше задържан по федерални обвинявания, упрекнат в отправяне на онлайн закани с принуждение, ориентирани към еврейски възпитаници в учебното заведение.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР