Калифорнийската мечка „Hank the Tank“ е заловена в езерото Тахо и ще бъде преместена

...
Мечка, за която се смята, че е отговорна за проникването
Коментари Харесай

Мечка, за която се смята, че е отговорна за проникването в повече от 20 домове в района на Саут Лейк Тахо в Калифорния, е заловена и ще бъде преместена в Колорадо, съобщиха служители на дивата природа.

500-килограмовата женска черна мечка, една от множеството мечки, идентифицирани от обществеността като „Ханк Танка“, беше уловена заедно с трите си мъжки малки, съобщи Калифорнийският отдел за риба и дива природа (CDFW) в съобщение за пресата в петък. Ханк е обвиняван за десетки нашествия в домове, но ДНК доказателства показват, че повече от една мечка е отговорна, съобщи CNN по-рано.

Щатските биолози планират да отведат мечката, официално наречена Bear 64F, в убежище за диви животни в Колорадо, като се позовават на опасността да я задържат в общността. ДНК доказателствата я свързват с 21 нахлувания в домове и тя е заподозряна в причиняване на материални щети и проникване в няколко други домове.

01b black bear homes lake tahoe searched Меча лига

„Преместването обикновено не е опция за конфликтни животни поради опасения, че преместването на животно ще премести конфликтното поведение в друга общност“, каза CDFW.

„Въпреки това, предвид широкия интерес към тази мечка и значителния риск от сериозен инцидент с мечката, CDFW използва алтернативно решение за защита на семейството на мечките, както и на хората в общността на Саут Лейк Тахо.“

Малките, които служителите по защита на дивата природа казват, че са придружавали майка си при неотдавнашни прониквания в домове, ще бъдат преместени в съоръжение за рехабилитация на диви животни в окръг Сонома, с надеждата, че в крайна сметка ще бъдат върнати в дивата природа. Едно от малките се възстановява от наранявания, вероятно получени след като е било блъснато от кола по-рано този месец, според властите

Служители на дивата природа наблюдават мечката от 2022 г. и откриха, че тя и нейните малки са направили зимна бърлога под дом в Саут Лейк Тахо.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР