Калифорнийската компания GoPro, която създаде изцяло нов сегмент със своите

...
Калифорнийската компания GoPro, която създаде изцяло нов сегмент със своите
Коментари Харесай

GoPro продължава да отчита спад в продажбите и да съкращава служители

Калифорнийската компания GoPro, която сътвори напълно нов сегмент със своите спортни камери, разгласи, че ще редуцира над 20% от личния състав си и затваря бизнеса си с дрони. И призна, че не изключва продажба на по-голям състезател.

Това оповестява седмичният " Капитал ".

Изданието добавя, че новината не е чак толкоз изненадваща, тъй като компанията от много време не може да направи сериозен напредък на бизнеса си. През предходната година компанията към този момент редуцира над 270 души и с новите към 300 уволнени броят на чиновниците ще падне под 1000.

Отделно доста понижи и упованията за продажбите си за четвъртото тримесечие до 340 млн. $, надалеч под плануваните 472 млн. $. След новината в понеделник акциите на компанията се сринаха с над 30% преди леко да възстановят позиции. В допълнение двама от висшите мениджъри - оперативният шеф Чарлз Пробър и вицепрезидентът Шарън Зезима, оповестиха, че напущат компанията.

Целта на създателя Ник Удман е да редуцира разноските с към 80 млн. $.

Въпреки че марката GoPro се трансформира в синоним на спортната камера (action cam на английски), продажбите не съумяха да доближат нужните бройки за здравословен напредък и развиване на компанията. Целта на Удман беше напълно друга - GoPro да е надалеч повече от хардуерен производител, а да се трансформира в начин на живот марка.

Като обществена компания GoPro е под непрекъснат напън да пуска нови и нови артикули. Което е скъпо начинание, изключително в случай че не можеш да намериш купувачи за тях.

Според разработчика Мат Хакет най-голямата неточност на GoPro е била нежеланието на мениджмънта да заложи на повече програмен продукт, който да съпътства положителните артикули.

Така GoPro остана потребителска компания, която прави един главен артикул доста добре и го продава на запалянковци. Провал се оказа и навлизането в бизнеса с дронове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР