Калифорния стана първият американски щат, който задължава всички нови къщи

...
Калифорния стана първият американски щат, който задължава всички нови къщи
Коментари Харесай

Калифорния задължи новите къщи да са със соларни панели

Калифорния стана първият американски щат, който задължава всички нови къщи и жилищни блокове да имат слънчеви панели. Решението влиза в действие от 1 януари 2020 година, оповестява БиБиСи.

Не е наложително цялата сила на къщата да се обезпечава по този метод. Строителите ще имат опция да избират дали да слагат панелите върху покрива на всяка обособена къща или да изградят споделени станции, от които голям брой къщи да черпят сила.

Собствениците на към този момент издигнати къщи няма да са задължени да конфигурират слънчеви панели на домовете си. За тях обаче има друга стимулираща стратегия, която покрива част от разноските и към този момент се радва на добра известност.

Новото условие не вкарва бюрократични облекчения. Процедурата остава същата и слагането на панели би трябвало да премине през кандидатстване и утвърждение от локалната комисия по строителни стандарти. Според критици на проекта, това ще докара до увеличение на разноските с сред 8000 и 12 000 $ за къща.

Енергийната комисия обаче отвърна, че това ще се отрази с към 40 $ по-големи вноски за ипотека. Междувременно обаче, комисията споделя, че домовете ще икономисват по приблизително към 80 $ на месец от сметките си за отопление, осветяване и климатик.

Около 16% от електричеството на Калифорния през предходната година е пристигнало от Слънцето. Щатът възнамерява до 2030 година 50% от цялото електричество, което употребява, да идва от екологични източници. Калифорния към този момент преизпълнява проекта си доста и чака да доближи задачата си близо десетилетие по-рано./ vesti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР