Калифорниец внесе във федерален съд иск срещу интернет гиганта Google

...
Калифорниец внесе във федерален съд иск срещу интернет гиганта Google
Коментари Харесай

Калифорниец съди Google за неправомерно събиране на данни за геолокализиране

Калифорниец внесе във федерален съд иск против интернет колоса Гугъл за неуважение на правото на персонален живот посредством следене на придвижванията на потребителите на смарт телефони макар деактивирането на функционалността "история на локализирането ", съобщи Франс прес.

Освен обезщетение с неизяснен размер, ищецът се пробва да получи право да съставлява всички американски консуматори на IPhone и Android, които са изключили функционалността за локализиране, с цел да не може Гугъл да записва придвижванията им.

"Google категорично уведомява потребителите на своята операционна система (Андроид) и приложения, че активирането на избрани параметри ще попречва геолокализирането им. Това изказване обаче е погрешно ", се споделя в желае.

Въз основа на публикация в печата, информацията в която е доказана от академични учени, ищецът упреква Гугъл, че нарушава закона за отбрана на персоналния живот.
Компанията не пожела да разяснява.

След публикуването на публикацията предходната седмица Гугъл внесе промени на страницата си за техническа помощ. Сега там написа, че деактивирането на историята на локализирането не визира другите услуги за локализиране, които употребява устройството.

Данни за местоположението може да се събират също при потребление на услуги като карти или търсене, се показва на уеб страницата на Гугъл.

По-рано там пишеше, че изключването на функционалността "история на местата " значи, че Гугъл на съхранява данните за посетените места.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР