Календари с лика на бившия пръв и партиен ръководител Тодор

...
Календари с лика на бившия пръв и партиен ръководител Тодор
Коментари Харесай

Носталгия към соца! Календари на кмета на Бели Извор Кирил Илиев с лика на Тодор Живков са хит в цялата страна /снимки/

Календари с лика на някогашния пръв и партиен началник Тодор Живков са шлагер у нас, научи организация BulNews.
Те се вършат всяка година от кмета на врачанското село Бели извор Кирил Илиев. 
Инициативата управникът осъществя със лични средства. За 11-а поредна година той печата календарите, които подарява на жителите на селцето, както и на другари. Поради все по-осезаемото разделяне в обществото сред хората, подкрепящи Русия и проевропейски настроените, Илиев към този момент получава поръчки и от непознати хора от цялата страна. 
Календарите се печатат в най-малко 400 екземпляра. Толкова са къщите в Бели извор, като жителите нормално получават по един образец, като подарък от кмета. Освен тях, хора от цялата страна сами се свързват с управника с молба да им изпрати календари. Наскоро вестник, ориентиран към по-възрастната публика, разгласил фотография на календара и по-късно поръчките завалели. 
Понякога се постанова допечатка от по 100-200 броя, които Илиев изпраща на искащи. Негови близки в столицата също взимат цели купчини, които на собствен ред раздават на другари. 
Тази година календарът е със фотография от центъра на Бели извор, над която се откроява лика на Тато. Има и фрагменти от разнообразни празници и прояви в селцето. Отдолу има роман, написан персонално от Кирил Илиев. Той съставлява разговор на бай Тошо със св. Петър на небето и послание към сънародниците му, които упреква, че са унищожили страната. 
„ Купувайте цветя и чакайте Путин на Дунав мост. До там я докарахте! Да чакате Русия отново да ни освобождава “, приключва въображаемият разговор на Тодор Живков с българите.  
Кирил Илиев е отпред на Бели извор за четвърти следващ мандат. На последните избори той се яви като самостоятелен претендент и завоюва забележителната поддръжка на над 72% от жителите на селцето, което изрично потвърждава утвърждението на локалните към неговото ръководство. 
Той е прочут с привързаността си към отминалия комунистически режим и благосклонността си към съветския президент Владимир Путин. Бели извор е единственото кметство у нас, пред което не е повдигнат флага на Европейския съюз. Коридорите на постройката са окичени с проруски и социалистически послания, а кабинетът на управника е същинско светилище. Портретите на Тодор Живков и Владимир Путин са на централно място зад стола на кмета, президентът Румен Радев също гледа посетителите от стената. Дори кафето си Илиев пие от чаша с лика на Тато. 
Той е безапелационен, че неговите убеждения се споделят от доста хора и точно затова календарите му са подобен шлагер към този момент 11-та поредна година. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР