kaldata.comПродължава работата по марсохода Mars 2020. NASA ще изстреля превозното

...
kaldata.comПродължава работата по марсохода Mars 2020. NASA ще изстреля превозното
Коментари Харесай

NASA инсталира инструменти за взимане на проби от скали на марсохода Mars 2020

kaldata.com

Продължава работата по марсохода Mars 2020. NASA ще изстреля транспортното средство на задача към Червената планета през идващото лято. В момента учените на организацията работят по посока на това да се уверят, че машината е подготвена да се приземи и да вземе проби от повърхността на планетата. Планът е тези проби да се донесат на Земята.

Според Агенцията, екипът сполучливо е конфигурирал въртележката с набор от плъгини, които ще разрешат взимането на разнообразни типове проби. Машината ще избира от другите бургии съгласно поставената задача.

Шест от деветте бургии са за дълбаене, две от тях са за остъргване на повърхността, а третата е за копаене в примес от почва и канара. Изтъркването на повърхността ще се прави за изследване на повърхности, които не са повлияни от заобикалящата среда. Това е допустимо след премахването на горния пласт скали.

Другите два вида плъгини ще събират пробите в специфични контейнери. Контейнерите ще се слагат в самите бургии, преди да стартира дупченето. Те ще се запълват като част от процеса по продупчване, по-късно капсулата се вади и се съхранява в марсохода.

Ако всичко върви по проект, излитането на Mars 2020 ще е на 17 юли, 2020-та. Кацането би трябвало да е на 18 февруари, 2021-а – на кратера Джезеро.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР