kaldata.comМиналият месец NASA финансира екип от учени, за да изследват

...
kaldata.comМиналият месец NASA финансира екип от учени, за да изследват
Коментари Харесай

NASA иска да изпрати армада от балони с горещ въздух за изследване на Венера

kaldata.com

Миналият месец NASA финансира екип от учени, с цел да изследват опцията за изпращане на задача до Венера. Сега се разкриха повече детайлности за изгодите от това и в какво ще се състои задачата.

Въпреки, че е комшия на нашата планета, ние знаем малко за Венера. Знаем, че е доста гореща с високи температури, породени от парникови газове. Възможно е преди да е била с климат сходен на нашия. Това е било преди милиони години. Сега е покрита от вулкани, великански планини и облаци от сяра.

Въпреки, че Меркурий е най-близо до Слънцето, Венера е най-горещата планета в Слънчевата система. Парниковите газове покачват температурата там до 480 градуса Целзий. Повърхността е толкоз гореща, че на нея може да се разтопява олово.

Дори да можем да стъпим на нея, атмосферното налягане е 92 пъти по-голямо от това, на което сме привикнали тук на нашата планета

В един миг цялата вода на повърхността се изпарява в атмосферата. Водната пара е още по-мощен парников газ от въглеродния двуокис и това води до повишение на температурите още повече.

“Вярваме, че Венера е стартирала със същата комбинация като Земята, със същата вода и същия въглероден диоксид. Двете планети в следствие поемат по изцяло разнообразни пътища. Какви са аргументите това да се случи? “, питат от NASA

За да се отговори на този въпрос би трябвало да се изпрати задача до Венера. При тези температури е извънредно мъчно там да кацне галактически уред. Съединени американски щати в никакъв случай не го прави сполучливо. СССР прави няколко кацания през 70-те и 80-те, само че нито един уред не оцелява повече от няколко часа.

По-практичен метод е да се изпрати сателит, който да следи планетата от безвредно разстояние. Това ще помогне доста на екипа на NASA в търсенето на отговори.

Специално ще се преглежда въпроса със положението на тектониката на плочите там. Смята се, че в това се крие едно от разликите на Венера по отношение на Земята.

Има и по-необичайни проекти за изследване на планетата

Едно от предложенията е да се изпратят няколко балона с парещ въздух в атмосферата на планетата. Тя е задоволително плътна, с цел да летят там те. Балоните ще разрешат събиране на информация от по-близо и без да има рисковете от кацане на машина.

Така учените ще съберат информация и за сеизмичната интензивност, защото в това си положение атмосферата поема по-активно шоковете от повърхността.

Тук предизвикването се състои в това, че балоните ще би трябвало да оцелеят във ветрове с ураганна мощ. Преди такава задача да е допустима в действителност, екипът би трябвало да създаде метод балоните да управляват придвижването си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР