kaldata.comGoogle Maps известна като Google Карти е изключително съществено приложение

...
kaldata.comGoogle Maps известна като Google Карти е изключително съществено приложение
Коментари Харесай

Google Карти вече ще ви насочва към осветени улици, а не по тъмни алеи

kaldata.com

Гугъл Maps известна като Гугъл Карти е извънредно значително приложение за насочване, обмисляне на пътешестване и намиране тук-там, като милиони консуматори разчитат на него всеки ден. Приложението непрестанно придобива нови функционалности и в този момент наподобява, че Гугъл работи върху това да го направи по-безопасно за хората, които пътуват през нощта.

Нощното пътешестване постоянно може да бъде нервно и уморително, изключително в случай че се движите пешком. Ако сте на познато място, евентуално познавате региона и знаете най-подходящите и оживени улици, през които да стигнете от точка А до точка Б, само че в случай че сте в нов град, ходенето по тъмна улица може да бъде в действителност неприятно.

Една авансово изтекла бета версия на Гугъл Maps v 10.31.0, демонстрира че версията за Android на приложението скоро може да получи нови функционалности в системата на картите, която да демонстрира направления, които включват по-добре осветени и оживени улици и публични точки.

Подробности за създаването бяха споделени от разработчиците на XDA и въпреки да не се знае по кое време функционалността ще започва (или дали въобще това ще се случи, защото няма да е за първи път функционалности от бета версии на приложения на Гугъл да не доближат приключена фаза и да влязат във финалната версия), погледът към изходния код на приложението разкрива многочислени логаритми, които да препращат потребителите към по-осветени и оживени улици и булеварди, когато се възнамеряват пътувания в тъмната част на деня.
И дано бъде светлина
Кодът е част от „ предпазен пласт “, който носи любопитния етикет Осветление и обяснителни бележки, в които се споделя, че пластът ще даде опция на потребителите да виждат информация до какъв брой добре е осветена една улица и сами да създадат своята преценка дали да минат през нея в своя маршрут. Статусите във връзка с равнището на осветеност на улиците ще варират от „ Добро осветяване, „ Лошо или изчезнало осветяване “ или „ Няма информация за осветлението “.

Невъзможно е да се каже дали функционалността фактически ще се появи в Гугъл Maps, нито за кои страни и райони ще се предлага, защото има мощна възможност да бъде лимитирана единствено до няколко страни. Когато / в случай че се появи обаче, това е нещо, което сигурно ще бъде добре признато от феновете на кучета, бегачите, колоездачите, както и хора, които изпитват боязън да минават по необезопасени улици или публични места.

По всичко проличава, че тази нова разработка на Гугъл е още един ход в поемането на отговорността за потребителската сигурност от страна на софтуерните компании. Наскоро стана ясно за трагичния случай с всеобща престрелка в квартира на Airbnb, при който починаха десетки души. Мнението на обществеността, роднините на жертвите и специалистите бе, че софтуерните компании би трябвало да вършат повече, с цел да обезпечат по-висока социална сигурност с услугите, които оферират.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР