kaldata.comДосега изкуственият интелект се използваше само за изследователски цели и

...
kaldata.comДосега изкуственият интелект се използваше само за изследователски цели и
Коментари Харесай

Великобритания отваря център за внедряване на изкуствения интелект във военната сфера

kaldata.comДосега изкуственият разсъдък се използваше единствено за проучвателен цели и отчасти в бита на потребителите.
Но все по-често чуваме, че ИИ ще се интегрира във военната сфера. Британските управляващи да вземем за пример, заявиха, че отварят  теоретичен център за военни разработки, в който основна роля ще играе точно изкуственият разсъдък .

Центърът ще бъде ситуиран на територията на английския град Портън Даун. Първият стадий от програмата на центъра включва проучване опциите за потребление на ИИ в безпилотната техника. ИИ ще се занимава и с компютърна сигурност, подпомагане на командния състав, съгласуване дейностите на бойното поле и с противопоставяне на осведомителната война. Военният министър на Обединеното кралство Гавин Уилямсън съобщи:

„ Съвместната работа на учените и военните специалисти ще даде опция на нашите най-хубави мозъци да основават напълно нови благоприятни условия. Тези разработки можем да внедрим в системите за самостоятелни бойни дейности и даже в роботехниката “.

Британските управляващи към този момент изразходваха към $1 милиард за развиването на ИИ във военната сфера. Планира се още по-активното развиване на тази област.

На появилите се изявления, че ИИ може да се изправи против човечеството, учените дадоха отговор, че няма място за безпокойствие. Към сегашен ден ИИ може да извършва напълно опростени задания и не може да взема решения независимо.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР