kaldata.comАко Google има своя талисман като световен гигант, то за

...
kaldata.comАко Google има своя талисман като световен гигант, то за
Коментари Харесай

Google Maps вече покрива 98% от населената част на Земята

kaldata.com

Ако Гугъл има своя амулет като международен колос, то за подобен може да бъде призната услугата Street View част от Гугъл Maps със своята платформа за 360 – градусово виждане със снимани милиони километри от Земята. И има основателна причина това да е по този начин. През 12-те години откакто колосът показа Street View, който фотографира света на равнище улици, заснемащите коли, които генерират всички тези фотоси, които виждаме в Maps и които обикалят света, са били посланници на делото и работата на Гугъл във всеки един град или провинция, в които са стъпили. Към днешна дата, няма метрополис, който да не е фотографиран и обходен от Гугъл.

В петък от компанията разкриха какъв брой работа са направили тези коли и останалите им устройства и техника за картографиране на света: компанията е снимала повече от 10 милиона благи изображения в Street View, които се равняват почти на 16 610 000 километра. От Гугъл изясняват, че цифрата е 400 пъти по-голямо от обиколката на Земята.

Компанията също по този начин съобщи, че Гугъл Earth, услагата за въздушно картографиране на колоса в търсенето, има общо 36 милиона квадратни благи от сателитни изображения, които хората могат да преглеждат. С тази сбирка Гугъл е обходила 98% от онази част на света, която хората обитават.

Тази стойност е първият случай, в който Гугъл прави разбор на това каква част от земното кълбо покрива услугата. С повече от 1 милиард консуматори всеки месец, Maps е един от най-популярните артикули на компанията. Това е също мощен метод за търсещият колос да си обезпечава реклама на локално равнище.
Как стартира Street View?
Съоснователят на Гугъл Лари Пейдж, който се отдръпна като изпълнителен шеф на компанията майка Alphabet по-рано този месец, измисли Street Street през 2004 година Целта беше да се сътвори 360-градусова карта на света, която да надвишава улиците и автомагистралите, с цел да включва алеи, забележителности и планински вериги. За да получи изображенията, Гугъл употребява коли, както и раници, наречени „ преходници “, носени от туристи или прикрепени към камили и овце.

„ Образът е в основата на всичко, което вършим “, споделя Итън Ръсел, шеф на продуктовото обмисляне в Гугъл Maps, в имейл. „ Ние мислим за това като за основата на целия развой на картографиране. “

Добре е всички да познават степента на подробност, с която Гугъл снимат и вършат фотографска карта на света, с цел да се избегнат опасенията за поверителността.

Гугъл, сходно на своите връстници в Силиконовата котловина, е под напън върху своите практики за събиране на данни. Компанията генерира повече от 140 милиарда $ годишни доходи от таргетирани реклами, които са подсилени от потребителски данни. Това включва реклами в Гугъл Maps, макар че компанията не изважда тези данни за приходите. Гугъл отхвърли да разяснява доходи от реклами в Карти.

Картографските характерности на колоса за търсене провокираха рецензия в предишното. Гугъл се сблъска с противоположната реакция, откакто Associated Press заяви предходната година, че наблюдава местоположението на хората, даже и откакто те са изключили шерването на местоположението на техните телефони. Гугъл също се е сблъсквал с инспекция за предаване на данни за местоположението на потребителите на органите на реда и други федерални сътрудници, които търсят водещи резултати в следствията.

Ръсел акцентира, че изображенията на Гугъл за картографиране са от публични места, които бихте могли да видите на улицата, или през дрон, който прелита над тях. Той сподели, че компанията получава всички свои сателитни фотоси от снабдители от трети страни.

Известно време обаче Гугъл имаше амбициозни сателитни проекти. През 2014 година Гугъл закупи Sky Box – компания за сателитни изображения с висока разграничителна дарба, за която Гугъл съобщи, че ще помогне да се актуализира приложението Maps. Sky Box също популяризира способността си да дава разбори и просветеност посредством въздушна снимка. Например, една компания може да предвижда икономическите трендове, да речем, като добива и потреблението на нефт от промишлеността „ от горната страна “. Но Гугъл продаде компанията три години по-късно и се измъкна от сателитния бизнес.
Преглед на живо 
През последните няколко години Гугъл се опита да трансформира Maps в център за информация, а не просто инструмент за навигация. През последните няколко месеца Гугъл добави функционалности за превод, варианти за доставка на храна и информация за информация за полетите и хотелски резервации.

Но в основата си Гугъл Maps постоянно е бил услуга за местоположения и по какъв начин да стигнете до и от тях. Това включва екстериора на избрана постройка или познаването на топографията на избран район.
Live View
Като има поради голямото си вместилище от изображения на карти, Гугъл сътвори функционалност, наречена Live View. Инструментът употребява добавена действителност – наслагване на цифрова графика върху изображенията от действителния свят – с цел да измисли инструкции за вървене в приложението. Live View е основан да реши „ феномена ня синята точка “, познатото чувство когато излизаш от станцията на метрото и започваш да се въртиш в кръг, гледайки синята маркирана зона в приложението, пробвайки се да намериш дестинацията си. Live View употребява камерата на телефона ви, с цел да демонстрира стрелки, които ви ориентират къде да отидете.

За да работи функционалността, Гугъл създаде нова технология, защото GPS модулът в телефоните не е задоволително прецизен. За да даде на хората инструкции в действително време, приложението се образова с „ десетки милиарди “ изображения на Street View дружно с данните от вашия телефон, с цел да ви покаже къде да ходите.

Сателитните фотоси на Гугъл също имат по-добро завъртане. Преди три години CNET изпрати екип в Ангола, с цел да изследва ролята на технологията в разчистването на наземните мини, останали след десетилетия революция в страната. Една нестопанска цел, която почиства наземните мини, организация със седалище във Англия, наречена Halo, разчита на Гугъл Earth за въздушни фотоси на минни полета. Кралското семейство си партнира с Хало, когато принцеса Даяна обиколи минните полета на Ангола преди повече от 20 години и когато принц Хари отстъпи стъпките си през септември.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР