kaldata.com/HTC Vive Arts си партнира с Лувъра, за да представи

...
kaldata.com/HTC Vive Arts си партнира с Лувъра, за да представи
Коментари Харесай

Лувъра пуска Мона лиза във виртуална реалност

kaldata.com/

HTC Vive Arts си партнира с Лувъра, с цел да показа първото VR прекарване в музей – Mona Lisa: Beyond the Glass от 24.10.2019 година Това е вълнуващ нов взор върху Мона Лиза, който разрешава на феновете да се допрян до най-известния шедьовър на Леонардо да Винчи, както в никакъв случай до момента, в границите на забележителната галерия – ретроспекция на Лувъра, отдадена на художествената кариера на Да Винчи, както и посредством VIVEPORT от всяка точка на света.

Mona Lisa: Beyond the Glass предлага на феновете нова позиция върху известната картина на Да Винчи и опция за близка персонална среща с картината във виртуалното пространство. Това новаторско интерактивен взор върху Мона Лиза разрешава на музея да предложи на публиката по целия свят достъп до емблематичния шедьовър на Да Винчи, който няма аналог.

В началото на 7-минутното потапящо прекарване, участникът се озовава в Държавната зала на Лувъра (Salle des États), която е непрекъснат дом на Мона Лиза в музея, посредством последния VR шлем на HTC Vive – Vive Cosmos. Първоначално участникът е подложен зад навалица фенове, които стоят пред картината в галерията на музея.

След като тълпата се отмества, фенът има опция да реализира непосредствен контакт с картината, пред която към този момент няма защитни стъкло и рамка. Оставен уединено с шедьовъра, участникът може да види ярките елементи на известното маслено платно, в това число текстурата на дървения панел, който прозира през пласта багра, както и противоположната страна на панела, където феновете могат да следят пукнатините в дървесината и по какъв начин тя е била възобновена.

VR прекарването комбинира преносима картина, тон и интерактивен дизайн, с цел да ангажира феновете и да ги потопи надълбоко в света на Да Винчи, както и да покаже какво може да разкрие инфрачервеното сканиране за емблематичното произведение на изкуството. Пренасяйки фена през времето, виртуалната действителност разкрива детайлности за това по какъв начин творбата е основано в началото и по какъв начин се е трансформирало за 500 години. Повествователният детайл разсейва някои от многото мистерии към известната Мона Лиза, разкривайки елементи за облеклото и личността и.

Mona Lisa: Beyond the Glass показва и употребяваната от Да Винчи техника Сфумато, включваща голям брой пластове фино нанесена багра, които вършат прехода от сянка към светлина съвсем неосезаем

Зрителят може да изпита резултата Сфумато, илюстриран в границите на прекарването посредством тъничък пушек, който запълва пространството и омекотява светлината. Преживяването във виртуалната действителност разкрива и скрити елементи в истинския естествен пейзаж, който да Винчи е нарисувал зад седящата фигура.

Mona Lisa: Beyond the Glass поставя значимия въпрос за основаването на нови способи за интеракция на феновете с музейните сбирки и нуждата институциите да създадат нововъведенията интегрална част от стратегиите си, с цел да доближат своите аудитории освен в, само че и отвън музеите.

Разширената home версия за световната публика е налична за евакуиране през VIVEPORT Infinity – неограничената абонаментна VR услуга на HTC, както и през други огромни онлайн платформи за виртуална действителност, в това число мобилните VR версии за iOS и Android

В допълнение на всичко, което могат да видят в музея, феновете от целия свят могат да посетят Лувъра, влизайки във виртуалното пространство през емблематичната пирамида, след което да влязат в Голямата изложба (Grand Galerie) и да прегледат всички картини на да Винчи във виртуалната сбирка на Лувъра.

Това необикновено виртуално прекарване става опция с помощта на партньорството сред Лувъра, HTC и VR студиото Emissive.

Доминик дьо Фон-Рю, Директор по Медиация и Културни стратегии в Лувъра: „ Да предоставим на публиката нови благоприятни условия да следи и да се възхищава на творбите в нашата сбирка е съществена цел на Лувъра. Партньорството ни с HTC Vive Arts е невероятна опция да предложим на феновете само по рода си VR прекарване. Следейки от близко основаването на виртуалното преживяване Mona Lisa: Beyond the Glass, ние комбинирахме експертния опит на Лувъра с цифровото творчество в интерес на всички наши гости “.

 Виктория Чанг, Директор на VIVE Arts към HTC: VIVE Arts има достойнството да си партнира с Лувъра, с цел да показа първата си VR галерия, Mona Lisa: Beyond the Glass. Да Винчи е бил извънреден разум, иновирал, както в изкуството, по този начин и в технологиите. Виртуалната действителност като интердисциплинарна среда разрешава на днешните изобретателни практици да надскачат границите сред сферите, които преди са се възприемали като раздалечени. Използвайки VR,  за да разкажем историята на това фамозно произведение на изкуството и да го представим в една по-интимна конюнктура, се надяваме, че посетителите на Лувъра ще получат едно по-обогатяващо прекарване. Гордеем се от обстоятелството, че можем да подкрепим Лувъра в задачата му да показа своята сбирка със международната аудитория и посредством тази нова технология се надяваме, че повече хора ще имат опция да се срещнат с тази известна институция. “

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР