Калабрийският мафиотски синдикат стои зад голяма част от доставките на

...
Калабрийският мафиотски синдикат стои зад голяма част от доставките на
Коментари Харесай

Италианската мафия не се страхува от германското правосъдие

Калабрийският мафиотски профсъюз стои зад огромна част от доставките на кокаин в Европа, стана известно по време на развой в Дюселдорф. Как става това?
Високопрофилен развой се организира във Върховния областен съд в Дюселдорф. На подсъдимата пейка има 14 души: те са имигранти от Италия, Холандия, Турция, Мароко, Португалия. В Германия са упрекнати в трафик на опиати - става дума за 680 кг кокаин, както и за присъединяване в проведена незаконна група, пране на пари, укриване на налози и нарушавания на закона за оръжията. Всички обвинени са поданици на немската федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия. Според следствието петима от тях може да са членове на италианския незаконен профсъюз " Ндрангета " от Калабрия, съобщи БГНЕС.
Мафията не се опасява от немското правораздаване
Втората вълна от коронавирусната пандемия направи свои промени в хода на тестването. Изслушването на делото трябваше да бъде отсрочено заради обстоятелството, че един от обвинените би трябвало да бъде в карантина за две седмици - майка му се разболя от, а личният му тест не удостовери съществуването на ковид. Съдията обаче реши, че процесът би трябвало да се реализира с директното присъединяване на всички 14 обвинени. Следователно идващото правосъдно съвещание би трябвало да се състои на 26 октомври.
" Те ще създадат всичко допустимо, с цел да попречат на правосъдното дело ", сподели Дейвид Шравен, създател на журналистическо проверяващо бюро „ Коректив “ в изявление за „ “, съобщи БГНЕС. Шравен е създател на най-продаваната книга за мафията за 2017 година в Германия. „ Може да се чака, че ще отнеме година и половина, до момента в който бъде произнесена присъдата “, предвижда той.
Обвиняемият е застрашен от до 15 години затвор. Но съгласно Шравен те могат да получат единствено 6 години затвор и да бъдат освободени условно след 4 години. Това се е случвало и преди. Освен това обвинените в Дюселдорф имат над 40 юристи. Самите те евентуално ще запазят безмълвие, придържайки се към " омертата ", така наречен " Кодекс на достойнството " на мафиозите, който предписва отвод от съдействие с управляващите.
Следователно обвиняването разчита единствено на основен очевидец, 41-годишният Джузепе Т., който през 2015 година се съгласява да помогне на полицията и даде показания против някогашните си съратници. „ Нашата система за наказателно право е смешка за мафиотските групировки “, оплаква се Шравен.
Какво прави Ндрангета в Европа?
Процесът в Германия, почнал през 2020 година, беше предшестван от най-голямата взаимна специфична интервенция против Ндрангета, извършена две години по-рано от полицията в Германия, Белгия, Холандия, Италия и Испания. Тогава в Холандия бяха иззети съвсем 4 тона кокаин и бяха арестувани над 90 души, обвинени във връзки с италианската мафиотска група и контрабанда на опиати, 14 от които в Германия. Те са тези, които в този момент са на подсъдимата пейка.
През май 2015 година берлинската полиция откри към 300 кг кокаин в кутии с банани в супермаркет „ Алди “.
 Ще се върне ли Италия в ръцете на мафията поради пандемията? Ще се върне ли Италия в ръцете на мафията поради пандемията?
Мафиотите не би трябвало да могат да се приберат у дома. Немислимо е да пускаш пандизчии под домакински арест по време на зараза. Трябва да с...
Според следствието схемата за контрабанда и наркотрафик, употребена от Ндрангета в интервала от 2014 до 2018 година, е изглеждала по този начин: доставката на кокаин се прави по въздух и по море от Латинска Америка. В Европа за интрига са основани транспортни компании, които транспортират контрабандни опиати дружно с елементарни артикули: банани, ориз, дървен материал.
Според документите тези компании са се занимавали с легална активност, само че в действителност те са били благосъстоятелност на мафията, както и редица италиански заведения за хранене и салони за сладолед, които са служили като претоварни бази за превозване на опиати. Освен това притежателите на тези заведения постоянно оповестяват за обири за машинация да получат пари от застрахователни компании като отплата за вреди. Разбира се, не се заплащат налози върху приходите от продажбата на опиати. Според материалите от следствието трафикът на опиати е осъществяван през пристанищата Ротердам, Амстердам и Антверпен.
Как Германия притегля италианската мафия
Но, както се оказва, това е единствено върхът на айсберга. Италианската полиция приема, че 60-80% от кокаина на европейския черен пазар се управлява от калабрийската Ндрангета. Освен това тя е един от водачите на немския под земята свят. Според последния отчет на Германската федерална работа за наказателни каузи (BKA), от 585-те членове на италианските проведени незаконни групи, които попадат в нея, 344 са от Ндрангета. В допълнение към нея в отчета са посочени още две огромни незаконни групи от Италия - сицилианската и.
Германската федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия, която граничи с Холандия и Белгия и е врата към Източна Европа, е стратегически значим район за италианската мафия. „ Икономически мощната Германия има добра транспортна инфраструктура и тук живеят доста хора, които имат фамилни връзки с Италия.
 Европол: Над 110 милиарда евро годишно печелят мафиите в Европа Европол: Над 110 милиарда евро годишно печелят мафиите в Европа
Италианската Коза Ностра, арабските кланове и съветската мафия: облагата на незаконни групировки, опериращи в Европейския съюз (ЕС), дост...
Следователно Германия е значима територия за италианските незаконни структури, която те употребяват както като място, където можете да лежите, по този начин и като място, където можете да инвестирате парите си и да вършиме бизнес “, се споделя в отговора на BKA на настояването на „ “. Според BKA те са изключително дейни в южната и западната част на Германия, само че в последно време се следи увеличение на тяхната интензивност и в източните елементи, макар че има закононарушения, осъществени от лица, които живеят в западната част на Германия.
Как коронавирусът е повлиял на незаконната активност
Пандемията от ковид освен попречва процеса против хипотетичните членове на Ндрангета, само че също по този начин дава спомагателен късмет на мафиотските структури. Въпреки обстоятелството, че заради пролетния локдаун бяха нарушени схемите за контрабанда на опиати, на фона на икономическа неустойчивост не може да се изключи, че нарушителите " ще се опитат да печелят пари ", отбелязва БКА.
Отделът показва, че социално-икономическите последствия от и международният стопански спад дават опция за разнообразни дейности на незаконни структури. Например, търговия на черни пазари, кражби и обири на жилища. Но към този момент немският БKA няма точни данни за 2020 година.
Междувременно, съгласно проверяващия публицист Дейвид Шравен, има признаци, че Ндрангета към този момент е нараснала интензивността си в избрани области: " В момента можете да видите по какъв начин проведените незаконни групи всеобщо изкупуват бизнеса в гастрономическата промишленост. " Много заведения за хранене и кафенета са в рецесия заради пандемията. " Купуват цели вериги заведения за хранене и ги дават на трети страни. След това заведенията могат да продължат работата си. Но парите се получават от мафията ", заключи журналистът, съобщи още организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР