Кала Браун Тод Колхеп започва криминалната си кариера много млад. През

...
Кала Браун
Тод Колхеп започва криминалната си кариера много млад. През
Коментари Харесай

5 ужасяващи истории на хора, успели да се спасят от капана на сериен убиец

Кала Браун

Тод Колхеп стартира престъпната си кариера доста млад. През 1986, когато е на 15 години, отвлича момиче на неговата възраст. През 1987 получава 14-годишна присъда за действието си. След като е освободен, стартира с убийствата. През 2016 Кала Браун и приятелят ѝ Чарлз Карвър са наети от Колхеп да обработват негов имот. Те изчезват дни по-късно. След няколко месеца детективите претърсват дома на Колхеп, откакто са ревизирали последните сигнали от мобилните телефони на двойката. Полицаите откриват Кала, прикована към стената в резервоар за предпазване, където живяла последните 2 месеца. Открито е и тялото на Чарлз, който бил прострелян от Колхеп поради това, че говорел прекомерно доста. В последна сметка полицията открива още тела в парцела на Колхеп, а самият той признава, че през 2003 е умъртвил други 4 души.

Ронда Степли

Ронда пази в загадка ужасното събитие цели 37 години. Тя е 21-годишна студентка, когато прави грешката да се качи на стоп в колата на чужд мъж, който намира за прелъстителен. Мъжът, който се показал с името Тед, я води в изолиран регион, където я души и изнасилва. Ронда съумява да избяга, скачайки в планински поток, който я отвел надалеч от похитителя. Тя се връща вкъщи и не споделя на никого за случилото се. След години, когато мъжът е задържан, Ронда осъзнава, че се е разминала на косъм от това да се трансформира в идната жертва на серийния палач Тед Бънди. Тя се усеща отговорна, че не е споделила на никого, тъй като по този начин той е можел да бъде хванат преди да нарани други хора. През 2011 Ронда споделя своята история обществено, а по-късно е окуражена от авторката Ан Рул да напише книга за претърпяното.

Маргарет Палм

Стивън Морин стартира престъпната си кариера през 70-те години. Той постоянно пътувал от щат на щат, употребявайки подправени самоличности. Екзекутиран е през 1985 по обвинявания в три убийства, само че е основен обвинен в други 30. Екзекуцията на Морин била сложна, тъй като той бил привързан към опиатите и лекарите мъчно намерили подобаваща вена. Последните му думи представлявали молитва, тъй като станал християнин тъкмо преди да бъде хванат. Всъщност неговата последна жертва му оказва помощ да одобри християнството. Морин прекарвал доста време с жертвите си, местейки се от хотел на хотел дружно с тях. Той отвлича Маргарет Палм през 1981, като в това време се крие от полицията. Двамата пътували в продължение на 10 часа и Палм го убедила да слушат проповедите на евангелиста Кенет Коупланд. По-късно Морин взема решение да пусне Палм и да не я наранява.

Мария Хернандес

На 17.03.1985 година 29-годишната Мария Хернандес се кани да паркира автомобила си в гаража на дома си в Калифорния, само че внезапно чува зад себе си някакъв звук. Когато се обръща, тя с смут вижда, че тъкмо зад нея стои чудноват мъж, насочил револвер към лицето ѝ. Тогава Мария още не знае, че стои лице в лице с нарушителя, който ще тероризира цялостен Лос Анджелис през идващите месеци – Ричард Рамирес. Рамирес стреля към Мария и когато тя пада, той влиза в жилищната ѝ постройка и убива съквартирантката ѝ Дейл Оказаки. Мария оцелява като по знамение, тъй като тъкмо преди изстрела, слага ръцете пред лицето си. Куршумът улучва ключовете за колата ѝ и наранява дясната ѝ ръка. Рамирес се колебае дали да я простреля още веднъж, само че взема решение да избяга. Година по-късно Мария и Рамирес още веднъж се срещат, само че този път тя е в съда и свидетелства против него.

Лиса Ноланд

През 1984 жителите на Тампа Бей били тероризирани от Боби Джо Лонг, който убива минимум 10 дами. Неговата последна цел е Лиса Ноланд – 17-годишно момиче, което изчезва през ноември, до момента в който се връща вкъщи с велосипеда си. Лонг стопира край нея, събаря от велосипеда и я натиква в колата си. След това я закарва в апартамент, където я изнасилва неведнъж. По подигравка на ориста, преди да бъде отвлечена, Лиса написа предсмъртно писмо, тъй като е решена да се самоубие. Сега обаче, тя събира сили и взема решение, че желае да живее и да се бори за живота си. Тя стартира да приказва на Лонг „ като на малко дете “ и се пробва  да сътвори връзка посред им като непрекъснато показва, че тя е човек, също като него. В последна сметка това проработва и когато Лонг се успокоява, той я връща назад на мястото, на което я е отвлякъл и не я убива, както е направил с доста други дами преди нея. По-късно Лиса свидетелства против Лонг и това оказва помощ на полицията да го залови.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР