Каквото и споразумение да подпишат управляващите, взаимните удари и мръсните

...
Каквото и споразумение да подпишат управляващите, взаимните удари и мръсните
Коментари Харесай

Съветник на Радев разплака Кирчовците: Вредни сте! ДПС да направят нов кабинет, начело с Пеевски

Каквото и съглашение да подпишат ръководещите, взаимните удари и мръсните номера ще продължат. Това е едно противоестествено ръководство, което не може да взема решение проблеми, а основава нови. Това разяснява пред БНР проф. Александър Маринов, политолог и учител. Според него ръководството е нездравословно:
„ Не виждам това нещо да е жизнеспособно, нека не донесе огромни пакости на страната “.
Според него става дума за политически сметки и стопански ползи. „ Тези сили са несъвместими “, безапелационен е той.
Политологът подсети, че Движение за права и свободи е четвъртата по величина политическа мощ, само че:
„ Има конституционна процедура. Ако Движение за права и свободи счита, че това е осъществимо и поддържат този вид, дано да изискат оставка на държавното управление, да го смъкват и да предложат нов кабинет, отпред с господин Пеевски. Ето – това може да е част от съглашението – вместо плануванаъа ротация, ново държавно управление, отпред с господин Пеевски “.
Относно информацията за основаване на ново гражданско съдружие, проф. Маринов посочи, че то ще е без значение и по своите цели и организация не е покрай президента:
„ Да, ние споделяме задачите, полезностите и метода на правене на политика на президента, само че това не значи, че сме обвързани с президента, още по-малко че това автоматизирано значи промяна в някаква партия. Това съдружие се прави с ясна и съответна цел – подготовка, осъществяване и продобиване на самия референдум. Ние в този момент завършваме със събирането на подписи. Ще ги внесем в Народно събрание. След това следва самият референдум и там към този момент е нужно да се провежда тази сила. Ние нямаме зад себе си партии, които да правят тази работа. Дали това нещо или нещо по-нататък ще се появи като партия и къде ще бъде ситуирано то – съгласно мен е прибързано да приказва “.
По думите му в сдружението са поканени всички, които са имали ефективно и резултатно присъединяване при събирането на подписи за запазването на 3 март като народен празник. Той означи, че концепцията за референдум е била подкрепена от хора с разнообразни политически възгледи.
„ Изхождаме от предпоставката, че националният празник и концепцията той да бъде заменен е знак на доста по-важни неща – държавността, отношението към институциите. Има един кръг от въпроси, които засягат и държавността, и традицията, и работата на институциите. Ние ще си сложим за цел да работим на малко по-широка основа, най-много от позиция на един нов вид връзки, взаимоотношение сред жителите, страната и политиката “.
Ще създадем среда, в която да се разискват разнообразни хрумвания и да се адресират към институциите, акцентира проф. Маринов. Той е безапелационен, че хора от президентската институция няма да вземат участие в сдружението.
По думите му към този момент не са коменитрани хрумвания за прерастване на сдружението в партия.
„ Това съдружие единствено по себе си би трябвало да остане да съществува и откакто реализираме задачата си за референдум. Ако то потвърди своята полза, обществото ще го одобри и припознае. Ако не – толкоз по-зле за нас. Съмнявам се, че българският президент ще оглави неправителствена организация. Ние постоянно може да се допитаме до него за мнение, рекомендации, само че това не го ангажира по никакъв метод. Той ще реши дали и по какъв начин да изрази отношение към това съдружие “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР