Каквото и действие да предприеме Бойко Борисов по отношение на

...
Каквото и действие да предприеме Бойко Борисов по отношение на
Коментари Харесай

Райчев: Има смъртоносна опасност за ГЕРБ, ако Цветанов се махне и проговори

Каквото и деяние да предприеме Бойко Борисов във връзка с Цветан Цветанов, ще е неприятно. Ако го отбрани, все едно ще поеме виновността. Ако пък го махне, ще си нанесе удар, защото това е един от най-силните играчи. Такова мнение изрази в предаването „ Тази събота” по bTV социологът Андрей Райчев.

Според него пред премиера стои „ смъртоносната опасност” Цветанов да стартира да приказва, в случай че бъде изпъден. А това значи, че „ ГЕРБ ще свърши”.

„ По тази причина Борисов се старае да печели време и да не прави необратими ходове. Може да се схванат с Цветанов безмълвно да слезе, само че това не ми се вярва”, добави Райчев.

Според политическия анализатор Георги Харизанов обаче това, че някой ще се разприказва, когато бъде изхвърлен от партията, е остарял сюжет и до момента нищо такова не се е случило. Той е на мнение, че Борисов няма да изчака и ще предприеме дейности, а последствията ще са в политически проект.

„ Ситуацията в ГЕРБ с хората, забъркани в тази обществена драма, няма да останат без последици. Това ще покаже голямата разлика в методите, по които реагират ГЕРБ и Българска социалистическа партия във връзка с скандалите”, разяснява Харизанов.

„ Ако имаше опция сред партиите да се вършат прехвърляния като във футбола, Цветан Цветанов от години щеше да е най-скъпият състезател, защото неналичието на такава фигура в другите партии си проличава. В такива обстановки взема решение водачът и съм уверен, че ще се откри метод от създалия се проблем да се излезе с позитив”, на мнение е Харизанов.

„ Едни сложни решения ще трансфорат обстановката в позитив за ГЕРБ. Ще се покаже двойният критерий при реакциите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, което ще бъде ловко употребявано в акцията. Така че се колебая Борисов да не постъпи по метода, по който съобщи в Брюксел”, добави политическият анализатор.

Андрей Райчев обаче не се съгласи с тази теза и съобщи, че не има вяра, че ще има позитив за ГЕРБ от създалия се скандал с жилищата на властта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР