Каквото и да си говорим, истината е, че ние жените

...
Каквото и да си говорим, истината е, че ние жените
Коментари Харесай

Как да организираме аксесоарите си вкъщи

Каквото и да си приказваме, истината е, че ние дамите обичаме да се затрупваме с какви ли не неща – чанти, обувки, облекла, аксесоари и сходни.

Аксесоари като шалчета, обеци, гривни и гердани се събират най-лесно. Повечето пъти бижутата, които си купуваме, не са от доблестен метал, надлежно костват по-малко и това в допълнение ни изкушава да си взимаме великодушни количества от тях, даже когато не са ни нужни. Така обаче се получава претрупване. Повечето пъти забравяме даже какво сме купили и се затрупваме с непотребни дрънкулки.

Затова е най-добре да си отделите няколко часа и да разгледате какво се случва при аксесоарите ви.

Първо съберете всички неща на едно място. Със сигурност сте разхвърляли шалчета на портмантото, в някоя дамска чанта, в дрешника, по закачалките и къде ли още не. За бижутата важи същото.

Съберете всичко на едно място и подложете предметите на деликатна преценка – каквото не ви би трябвало, просто го изхвърлете или подарете на някоя другарка. Не се затрупвайте с непотребни неща. Най-лошият консултант е гласчето, което ви споделя: "Е, до в този момент не си го слагала това, само че все някой ден ще го направиш! “

Не се обграждайте с непотребни движимости, по този начин единствено претрупвате дома си и отнемате от свободното си пространство.

След като сте подготвени с чистката и сте редуцирали аксесоарите единствено до тези, които в действителност ще ползвате, е време да намерите на всички уместно място. Под ръка и пред очите ви постоянно би трябвало да са тези движимости, които харесвате най-вече. Скриете ли нещо от погледа си, няма по какъв начин да го ползвате, най-малкото тъй като ще забравите за него.

 аксесоари дрешник шал iStock

Шаловете може да сложите на портмантото в коридора. Със сигурност към този момент сте го освободили от тежките зимни облекла и се е отворило място. Друг вид е да се сдобиете с висока ретро окачалка, на която да окичите всевъзможни летни якета, шалчета и шапки.

Ако нищо от това не ви устройва, може просто да се оборудвате с една хубава стъклена купа, в която да положите шаловете си. Кой е споделил, че във фруктиерите стоят единствено плодове! Навийте шаловете на кълбо или просто ги оставете сгънати.

При гривните и обеците казусът е, че в каквато и кутия да ги сложите, те наложително се заплитат едни в други и като се опитате да извадите нещо, повличате след себе си още 10 ненужни джунджурии и губите скъпо време в разплитането им. Може просто да приберете на обособени места гривни и обеци или да ги окачите на някоя дребна, симпатична статуя-сувенир, още позната като прахосъбирачка. Така хем ще разнообразите и разчупите интериора, хем ще организирате по елементарен метод бижутата си.

Винаги може да употребявате кутии от дарове или други сходни и да ги пригодите в кутии за бижута. Още един значим миг е да поддържате един път основаните ред и класификация. В противоположен случай хаосът с доста бързи крачки ще се настани още веднъж измежду движимостите ви.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР