Каквото и да се случва в живота и в кариерата

...
Каквото и да се случва в живота и в кариерата
Коментари Харесай

50 универсални истини, които могат да ви направят по-успешни

Каквото и да се случва в живота и в кариерата ни, най-вероятно е имало някой преди нас в същата обстановка. Има универсални истини, които са годни за всеки и те са изпитани във времето, показва в Business Insider Джули Борт. 

" Бях бизнес публицист две десетилетия и в същото време интервюирах и писах за хиляди хора в разнообразни етапи на триумфа. От основни изпълнителни шефове на мултимилиардни компании до бизнесмени, започващи бизнес (включително един мъж, който беше основал компания, до момента в който се бореше с рак на мозъка). Всичко това ме докара до заключението, че има избрани универсални истини - препоръки и трикове, които работят при съвсем всеки ", разяснява тя и показва че съгласно нея те могат да ни създадат по-успешни, ако ги осъзнаем и приемем. Ето и някои от тях. 

......................................

Не е наложително да превръщате обичаното си занимание в работа. Но каквото и да работите, би трябвало да го работите със пристрастеност. Ако работата ви е значима за вас, животът ви в офиса ще бъде щастлив и съответно личният ви живот ще бъде щастлив, тъй като прекарвате огромна част от него работейки. 

***

Ако не можете да изпитате пристрастеност към работата, бъдете буйни към повода, заради която я работите. Причината може да бъде приемането на положителни пари в този миг от живота, изборът да правите правилното нещо поради фамилията, до момента в който поемате по стъпки да откриете ролята си, която ще обичате повече. 

***

Заобиколете се с позитивни хора и ще имате позитивен резултат. 

***

Ако прекарваме множеството от времето си, употребявайки гениите си и вършим неща, в които сме положителни, е по-вероятно да сме щастливи. 

***

Ако прекарваме множеството от времето си, борейки се да подобрим своите слаби места, евентуално най-после ще бъдем разочаровани. 

***

Упоритият труд е единственият метод да овладеем ново умеене. Бъдете търпеливи. 

***

Единственият метод да останем с годините свежи хора, с които е прелестно да се поддържа връзка, е като учим нови неща. 

***

Да учим нови неща значи да се съгласияваме да бъдем начинаещи, а мозъкът на начинаещия е друг, този човек прави доста неточности. 

***

Колкото по-комфортно се усещаме да вършим неточности, толкоз по-лесно ще овладеем новото умеене. 

***

Ако мислите, че нещо има потребност да се промени, бъдете първият който ще поведе смяната. 

***

Започнете от дребна крачка и градете от там. 

***

Първо правете очевидното, по-късно продължете към по-тежкото за осъществяване. 

***

Винаги се опитвайте да ставате по-добри в занаята си - от техническите аспекти на работата ви, до уменията ви по водачество. 

***

Най-трудното нещо за учене в живота е да се научим по кое време да продължим и по кое време да се откажем. Никой не може да ни научи на това. В един миг се постанова да избираме. 

***

Дефиницията за некомпетентност е да вършиш едно и също нещо по идентичен метод и да очакваш друг резултат. Променете нещо и пробвайте още веднъж. 

***

Никой не е постигнал триумфа си самичък. 

***

Помолете за помощ. Бъдете съответни защо молите. Бъдете признателни, когато пристигна помощта. 

***

За нас светът може да е един, само че всеки обособен човек в близост го вижда по друг метод. Двама души вземат участие в една и съща среща, потеглят си и остават с безусловно разнообразни мемоари. Не се борете с тази истина. Използвайте я. 

***

Приемете разнообразието. Най-добрият метод да компенсирате личните си недостатъци е като изберете съотборници, които имат разнообразни от вашите мощни места. (истините не престават на идната страница)

***

Не е нужно да харесвате някого, с цел да го почитате и да сте учтиви с него. 

***

Не говорете с " ти би трябвало да... " на никого и не позволявайте никой да ви приказва по този начин.

*** 

Колкото и да постигнете, каквото и да вършиме, постоянно ще има хора, които ще имат повече от вас. 

***

Колкото и да постигнете, каквото и да вършиме, постоянно ще има хора, които ще имат по-малко от вас. 

***

Никога няма да имате всички запаси от време, пари, хора, които желаете, с цел да изградите мечтания си персонален план или бизнес. Ще би трябвало да го извършите с наличното. Всъщност, никой в никакъв случай не ги е имал. 

***

Липсата на запаси не е опрощение. Тя е благословия под прикритие. Ще би трябвало да методите креативен. 

***

Твърчеството и иновативността са умения, които могат да бъдат научени и практикувани като вършим нормалните си неща по нов метод. 

***

В ранните етапи на компанията, кариерата или плана, ще би трябвало да казвате " да " на доста неща. В късните ще би трябвало да казвате " не ". 

***

Негативната противоположна връзка е нещо нужно. Не я отхвърляйте автоматизирано. Изследвайте я за зрънца истина и по-късно отхвърлете останалото към тях. 

***

Същото се отнася и за позитивната противоположна връзка. Не я приемайте автоматизирано и не я отхвърляйте постоянно. Изследвайте я за зрънца истина. Отделете ги и ги приемете. 

***

Не позволявайте мнението на други хора да дефинира вашето. Разгледайте мнението им за зрънца истина...

***

Когато вършиме рецензия, говорете за работата, а не за индивида.

***

Мислете в огромни мащаби. Мечтайте в огромни мащаби. 

***

Гледайте на фантазията си като на пътна карта. Не е наложително тя да се сбъдне неотложно. Единственият метод да я достигнете е с доста дребни стъпки. 

***

Ако мислите в огромни мащаби ще чувате " не " доста повече, в сравнение с " да ". Но не хората, които го споделят вземат решение, а вие. 

***

Ако постигате сполучлива работа, ще ви притискат да работите повече и да работите по-бързо. Бъдете готови когато шансът пристигна да се възползвате от него и имайте поради, че ще би трябвало да се научите някак да поемате повече и повече отговорности. 

***

Ако има една загадка към триумфа, тя е: споделяйте проектите си с други и продължавайте да го вършиме по свеки вероятен метод. 

***

Създайте си мрежа. Положете старания да срещате нови хора и да поддържате контакта с тези от тях, които харесвате. 

***

Ако вършиме бизнес, каквато и услуга или технология да създавате, в никакъв случай не забравяйте, че не става дума във всичко това за продукта, а постоянно става въпрос за хората, чиито живот се пробвате да подобрите. 

***

Колкото и сполучливи да станете, в никакъв случай не е късно да претърпите неуспех и да се неуспехите с гръм и тропот. 

***

Провалът не е неприятно нещо. Той е част от пътя. 

***

Поемайте опасности. Но премерени опасности, пресметнати, не и недомислени. 

***

Никога не очаквайте неуспеха, само че го планирайте. Най-добрият метод да печелим в огромните житейски игри е постоянно да имаме проект при неуспех на няколко разнообразни опита. 

***

Понякога има потребност да хвърлим предпазливостта напразно и да съберем всичко свое в една визия за бъдещето. Никой не може да ви каже по кое време да извършите това, то е въпрос на вътрешно възприятие. Когато моментът пристигна, ще почувствате. 

***

Научете се по какъв начин да казвате с почитание и ясно " не ". 

***

Казвайте " да " колкото можете повече. 

***

За да казвате " да " постоянно, създайте си граници или обхват на работата към вашето " да ". 

***

Да получите това, което сте желали, не постоянно значи, че вие ще бъдете шастливи. Щастието е изкуството да бъдеш удовлетворен от това, което към този момент имаш.

***

Да работите с разнообразни характери е част от живота. Бъдете човек, който почита другите, вършете си работата добре, бъдете по-енергични, радостни, не позволявайте сложният сътрудник да ви отклони от личния ви план. 

***

Фокусирайте мислите си върху това, което желаете, а не върху това, което не желаете.

***

Ако в действителност желаете да измененията света към по-добро, би трябвало да извоювате позиция на известна мощ и власт и да употребявате тази мощ да измененията парченце от света. Подхождайте намерено в това отношение и други ще се въодушевяват от вас, от вашия модел на държание. Това ще промени света към по-добро повече. 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР