Каквото и да се случи днес, ако не е свързано

...
Каквото и да се случи днес, ако не е свързано
Коментари Харесай

Ковид е черната дупка за политиката и изборите

 Каквото и да се случи през днешния ден, в случай че не е обвързвано с пандемията, не съставлява интерес за четящата и гледаща аудитория. На футболните мачове няма фенове и даже те минават неусетно, в случай че не става дума какъв брой футболисти са инфектирани и дали срещата няма да бъде отсрочена.

Политическите разбори също увисват във въздуха, защото по същото време излизат данните за инфектирани, умряли и по какъв начин медицинският личен състав изнемогва. После следват мненията на вирусолози, имунолози, епидемиолози, инфекционисти и по този начин през целия ден. Разбира се, би трябвало да знаем и какво мисли Мангъров за вируса. Всеки ден е едно и също и безпределно елементарно за медиите, защото тематиката е ясна.

В тази комплицирана и объркана епидемиологичната конюнктура, на човек му е все едно какво са споделили в Македония за " българските фашисти “ и ние за Зоран Заев. Дори след изявлението на Борисов в немско издание последваха офанзиви в персонален проект за някакви " полови сензации “ в премиерската спалня, а не логичен отговор на казаното от него.

Няма и митинг, за който да се заловен медиите и всяка вечер да гледаме еднакъв репортаж за еди - кой си ден от националното неодобрение. И политическите заключения завършиха с митинга. Той беше погубен освен от отмалялост и липса на хрумвания, само че и от Ковид-19.

Така политическата борба наподобява напълно обикновена – ръководещите настояват, че се оправят добре с рецесията, а опозицията е на противоположното мнение. Очевидно е, че Ковид-19 се трансформира в черна дупка за политическия конфликт, какъвто не се състоя и на изборите в Съединени американски щати. Въпросът в този момент е дали ще погълне и българските избори.

До края на март несъмнено ще се приказва повече за имунизациите и би трябвало ли да се имунизираме, в сравнение с за предизборни политически диалози, погълнати от черната дупка Ковид. Социологическите сондажи също са плахи и с ред условия – в случай че това се случи, в случай че това не стане.

Но с офанзивата на вируса и гибелта на митинга пъзелът въпреки всичко се подрежда и сондажите стават по-смели. Хитовете при започване на недоволството – Демократична България и " ИТН “, влизаха несъмнено в Народното събрание през юли и август. Когато се разкриха, че работят в цялостен синхрон с Българска социалистическа партия и Радев, започнаха да излизат от Народното събрание и в този момент са пред вратите му.

В тази истерична обстановка никой няма да разбере по какъв начин Борисов още веднъж ще завоюва - може би този път единствено за авторитет. Няма да е напълно ясно заради каква причина, за какво, поради кого и по какъв начин. Като в черна дупка, въпреки че и там има някакъв ред.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР