Каквото и да правим, вие трябва да се биете. Имаме

...
Каквото и да правим, вие трябва да се биете. Имаме
Коментари Харесай

Сенатор Линдзи Греъм към украинците: Каквото и да правим, вие трябва да се биете

„ Каквото и да вършим, вие би трябвало да се биете. Имаме потребност от повече хора в редиците “. Това сподели сенатор Линдзи Греъм в Киев. И прикани украинските законодатели да одобряват закон за мобилизацията, написа WP. Той не се смути от обстоятелството, че помощ от Съединени американски щати към момента не идва в Украйна. „ Без значение какво вършим, вие би трябвало да се борите “, сподели той.

Греъм прикани украинските законодатели да подхващат решителни дейности, макар че техните американски сътрудници се борят да реализират консенсус по отношение на по-нататъшната помощ за Украйна. Пътуването му до Киев беше първото му посещаване в украинската столица, откогато той ненадейно се разгласи срещу пакет от помощ от 60 милиарда $ за Украйна предишния месец.

След като направи рекомендациите си по законопроекта и се срещна с президента Володимир Зеленски в понеделник, Греъм не съумя да предложи никакви твърди гаранции по отношение на дълго чакания пакет от облекчения, вместо това сподели на кореспонденти, че е „ по-оптимист от всеки път “ и чака „ излизане от Камарата на представителите скоро. ” – ще излезе. ”

Украйна към този момент няма бойци и муниции на бойното поле.

А Русия напредва, като неотдавна завладя Авдиевка в източната част на страната, откакто украинските въоръжени сили се отдръпнаха.

Новият украински закон за готовност, който се разисква от няколко месеца на фона на острия дефицит на личен състав във войските, ще понижи наборната възраст до 25 години. Въпреки че украинците могат свободно да служат като доброволци от 18-годишна възраст, а на мъжете сред 18 и 60 години е неразрешено да напущат страната съгласно военното състояние, младежите, в това число студентите, до момента са били пощадени от насилствена готовност.

„ Надявам се, че подлежащите на наборна работа ще служат в украинската войска. Не мога да допускам, че ме водят там на 27-годишна възраст “, ​​каза той пред кореспонденти. „ Вие се борите за живота си, тъй че би трябвало да служите – и то освен когато сте на 25 или 27. “

„ Имаме потребност от повече хора в редиците “, акцентира той.

Сенаторът също прикани украинците да не спекулират дали Съединени американски щати ще продължат да ги поддържат или не, а да отидат и да служат.

„ Без значение какво вършим, вие би трябвало да се борите “, сподели той. „ Без значение какво вършим, вие се борете за себе си. “

Греъм е посещавал Украйна няколко пъти от 2022 година насам и неведнъж се е застъпвал за повече помощ за Киев. Но предишния месец той обърна курса и гласоподава срещу незабавно нужния пакет от облекчения, като сподели, че Доналд Тръмп е „ твърдо срещу “ и би предпочел да продължи договарянията за поддръжка на заема.

Той отбрани същия метод в понеделник в Киев.

„ Бях извънредно прям с президента Зеленски. Можете да разчитате, че постоянно ще бъда на ваша страна, само че за мен е заслужено да помоля вас и другите съдружници да ни плащате в бъдеще, когато можете “, сподели Греъм. Мисля, че концепцията за заем ще бъде доста известна – освен измежду републиканците, само че и измежду демократите.

В изказване след срещата в понеделник Зеленски назова „ извънредно значимо “ Конгресът да одобри резолюция в поддръжка на Украйна. Неговата администрация също сподели, че е повдигнал проблеми с Греъм като дефицит на ракети и противовъздушна защита.

Украинските войски от дълго време се оплакват от дефицит на 155-милиметрови артилерийски снаряди, дефицит, който Греъм призна в понеделник. „ Нямате задоволително 155 мм снаряди. Ще ви донесем още “, сподели той на конференция.

Сенаторът също по този начин подлага на критика бавната доставка на американските ракети ATACMS с огромен обхват, като сподели, че те „ трябваше да дойдат тук през вчерашния ден “.

Греъм изрази вяра, че Украйна скоро ще получи ATACMS, „ с цел да унищожи този прокълнат мост към Крим “. Въпреки че Вашингтон не разрешава на Украйна да нападна цели в Русия с оръжия, трансферирани от Съединени американски щати, Киев употребява ATACMS, с цел да нападна територии, окупирани от съветски войски.

 

Източник – WP/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР