Каквото и да поискат американските партньори от нас, решението е

...
Каквото и да поискат американските партньори от нас, решението е
Коментари Харесай

Асен Василев: Каквото и да поискат американските партньори от нас, решението е на България.

Каквото и да изискат американските сътрудници от нас, решението е на България. Ако има някакво искане, то ще мине през Народното събрание и пред очите на всички хора. Ние сме в НАТО. Това сподели вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в предаването „ Политически НЕкоректно " по БНР.

По думите му това, че сме членове на НАТО и на Европейски Съюз дава най-големи гаранции за сигурността на страната ни сега. „ Историята демонстрира, че в случай че някой агресор има желание да направи нещо и му стоиш на пътя, той ще го направи, без значение по какъв начин се държиш. България би трябвало да съобщи доста ясно, че в тази братоубийствена война сред два славянски народа има един народ, който е атакуван, и един народ, който го е нападнал. Българският интерес е извънредно явен: той е тази война да спре оптимално бързо и да не се уголемява ", съобщи министър Василев.

Финансовият министър акцентира, че в актуалната обстановка договаряния с „ Газпром " няма да има. „ Има други възможности - старите тръби на Трансбалканския поток. Там имаме потенциал към 20 милиарда куб. м и може да се употребява в двете направления. На нас ни би трябвало 3 милиарда куб. м. Има доставки от Катар, Алжир. Това е общоевропейска тактика. Следващите 1-2 седмици ще се разиска на европейско равнище да се направи общ газов контракт за целия Европейски Съюз. Очакваме през лятото този механизъм да проработи ", изясни министър Василев.

Той уточни, че другите отзиви в обединението са отражение и на разделянето в обществото.

Изгонването на 10 съветски дипломати през вчерашния ден е самодейност на цяла Европа, акцентира вицепремиерът и отхвърли да има връзка сред този акт и визитата на Лойд Остин у нас.

Във връзка с ареста на Бойко Борисов и на Владислав Горанов и излизането им без повдигнати обвинявания, Асен Василев разяснява, че това е неуспех на прокуратурата, а не на държавното управление. „ Виждаме отвод на прокуратурата да образува досъдебно произвеждане и да стартира събиране на доказателства. Това ще е един дълъг развой на изчистване на страната. Няма значение по какъв начин се казваш, за всички би трябвало аршинът да е идентичен. Министерство на вътрешните работи извърши обикновено следствено деяние ", разяснява Василев.

Вицепремиерът бе безапелационен, че вътрешният министър Бойко Рашков работи по правилник и не се преглежда вид за неговата оставка. „ Г-н Гешев би трябвало да си подаде оставката. Това, което видяхме през вчерашния ден, е повода за обстановката, в която живеем ", съобщи

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР